Izbornik hrvatske reprezentacije objavio je proširenu listu od 34 igrača koji konkuriraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Standardni čuvar mreže Bijelo-plavih Ivica Ivušić zadržao je, dakako, svoj reprezentativni status. Sasvim je to logična i očekivana odluka izbornika naše najbolje nacionalne vrste Zlatka Dalića koji je ovoga ponedjeljka objavio prošireni popis „Vatrenih“ za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru. Riječ je listi na kojoj se ukupno nalaze 34 igrača, no neće svi među njima biti putnici za Katar jer će se konačni popis, do 13. studenoga, smanjiti na 26 imena. Ivušić je cijelo vrijeme i ove sezone jedan od najboljih pojedinaca ne samo u našoj momčadi, nego je i općenito među najistaknutijim akterima SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Pet dosadašnjih Ivušićevih nastupa

Naš pouzdani vratar do sada je skupio pet nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, a debitirao je u rujnu prošle godine kada je bio i među najzaslužnijima za pobjedu nad Slovačkom u Bratislavi (1:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Branio je potom i protiv Slovenije, Bugarske, Austrije i Francuske, pri čemu su Dalićevi izabranici doživjeli samo jedan poraz uz četiri ostvarene pobjede. Na aktualnom su popisu: Livaković, Ivušić, Grbić, Kotarski, Labrović (vratari), Vida, Lovren, Barišić, Ćaleta-Car, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Pongračić, Erlić, Šutalo (braniči), Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Ivanušec, Majer, Jakić, Sučić, Mišić (vezni), Perišić, Kramarić, Brekalo, Petković, Oršić, Budimir, Livaja i Čolak (napadači).