Kalendar za 2023. godinu dio je projekta “Ovo je Osijek!“ čiji je cilj podići svijest o radu pojedinih udruga i ustanova te dati podršku njihovom radu i razvoju.

Postoji li bolji dan za najaviti kalendar posvećen našem Osijeku? Jer Osijek nisu samo građevine, spomenici, parkovi. Osijek prije svega čine ljudi. Oni u punoj snazi jednako kao i oni s poteškoćama. Ovaj kalendar posvećujemo upravo njima - udrugama i ustanovama koje su posvetile svoje djelovanje humanitarnom i socijalnom radu kako bismo svi bili punopravni članovi našeg društva - našeg Osijeka!

Bijelo-plavi će kroz 12 mjeseci podići svijest o radu pojedinih udruga i ustanova, približiti javnosti simboliku koja se krije iza znakova i boja te dati podršku radu i razvoju, ali i pozvati sve navijače i simpatizere Kluba da se uključe u ovu inicijativu.

Sukladno ulozi koju imamo u zajednici, naši su prvotimci kalendarom “Ovo je Osijek!“ željeli skrenuti pozornost na značaj socijalnog i humanitarnog rada, te uključivanje što većeg broja ljudi u programe pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Budući da su i sami bili dio raznih akcija koje smo kao Klub inicirali ili podržali, sada su i na ovaj način poželjeli dati doprinos pomaganju drugima, a sve pretočili na kalendar za 2023. godinu.

Cijena kalendara iznosi 70 kuna (za članove NK Osijek 60 kuna), a moguće ga je kupiti na Bijelo-plavoj kućici u sklopu Adventa u Tvrđi.

Više informacija o udrugama i ustanovama koje smo predstavili na kalendaru "Ovo je Osijek!" možete pronaći OVDJE.