Kroz nogomet i njegova načela uzajamnog poštovanja i poštene igre, moguće je ujediniti ljude preko granica i premostiti društvene, kulturne i ekonomske podjele.

Strategija nogometno-društvene odgovornosti Nogometnog kluba Osijek za cilj ima štititi ljudska prava i dostojanstvo svih dionika Kluba, uključiti marginalizirane članove društva u nogomet, promicati toleranciju i aktivno raditi na suzbijanju diskriminacije i rasizma u nogometu, raditi na zaštiti i dobrobiti djece i mladih koji su uključeni u aktivnosti Kluba, učiniti nogomet dostupnim za osobe s invaliditetom, poteškoćama u razvoju i osobama oboljelim od raznih bolesti, raditi na zaštiti okoliša i smanjenju potencijalnog negativnog učinka aktivnosti Kluba na okoliš.

 

Strategija nogometno-društvene odgovornosti uključuje područja:

- jednakosti i uključivosti,

- antirasizma i antidiskriminacije,

zaštite i dobrobiti djece i mladih,

- nogometa za sve,

- zaštite okoliša.

 

Nogomet ima važnu ulogu u društvu u pogledu promicanja ljudskih prava. Kroz nogomet i njegova načela uzajamnog poštovanja i poštene igre, moguće je ujediniti ljude preko granica i premostiti društvene, kulturne i ekonomske podjele.

 

Na fenomen nogometa nužno je gledati kroz psihološku i sociološku dimenziju jer je sama dimenzija sporta jedna od temeljnih društvenih institucija te kao takva predstavlja masovni fenomen u kojem ljudi sudjeluju rekreativno ili profesionalno. Nogometni klub Osijek, ponosan je ne samo na vrhunske sportske rezultate nego i na kvalitetu Škole nogometa te na činjenicu da se u viziju napretka kluba implementirala želja za zaštitom dobrobiti djece, kao i inicijativa za unaprjeđivanjem međuresorne suradnje u području dobrobiti djece. U ovom području namjera je i dalje razvijati svijest o prisutnom nasilju u sportu, kao i o svim mogućim oblicima zlostavljanja u sportu.

 

Vizija Škole nogometa NK Osijek obuhvaća jednu od najodgovornijih zadaća u Nogometnom klubu Osijek, a to je što učestalija i kvalitetnija produkcija igrača za najbolji sastav prvoligaša, u kontekstu kvalitete i dobrobiti igrača, te u filozofiji stvaranja ljudi, jer kroz rad, sustav i proces, Škola nogometa NK Osijek ima kontinuirani cilj stvaranja cjelovitih, potpunih, kvalitetnih osobina i karaktera mladih sportaša koje povezuje ljubav i strast prema nogometu.

 

Strategiju nogometno-društvene odgovornosti NK Osijek možete pronaći OVDJE.