Jedan od čelnih ljudi FIFA-e u odjelu za razvoj mladih talenata došao se upoznati s radom i filozofijom Škole nogometa NK Osijek.

Nogometni klub Osijek, točnije voditelj Škole nogometa Danijel Jumić i voditelj tehničkog sektora Škole nogometa Miroslav Žitnjak, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom kojeg su predstavljali tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa, glavni instruktor HNS-a Petar Krpan i povjerenik za natjecanja mlađih uzrasta Antonio Grahovac, ugostili su u Gradskom vrtu Geda Roddyja, jednog od glavnih operativaca u odjelu za razvoj mladih talenata FIFA-e.

Povod sastanka bio je FIFA-in program Forward 3.0 usmjeren na rad s mladim nogometašima i razvoj budućih nogometnih naraštaja, a glavni cilj je pružanje financijske pomoći svim članicama kako bi im olakšala rad u akademijama te omogućila praćenje modernih trendova po pitanju treniranja i odgoja najmlađih nogometaša. 

Gospodinu Roddeyju je prezentirana filozofija Škole nogometa NK Osijek, problematika i izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo, a predstavljen je i projekt novog stadiona i trening kampa s posebnim naglaskom na uvjete za rad s mladim nogometašima.