Našoj navijačkoj skupini unaprijed čestitamo i silno želimo da se i Bijelo-plavi u subotu uklope u slavljeničku atmosferu.

Ne možemo se, nažalost, pohvaliti priželjkivanim rezultatima u ovoj kalendarskoj godini. Moramo biti samokritični u tom pogledu, stoga je razumljivo da su i navijači očekivali više, prvenstveno željni pobjeda i uspjeha osječke momčadi. No, isto tako je činjenica da oni vjerni, da ne govorimo o najvjernijima, nikada ne odustaju. I uvijek će podržati svoj klub, koliko god i kritički govorili o nekim stvarima jer i to je nešto normalno, posebno kada je riječ o dobronamjernim kritikama. Nogomet je uvijek bio i bit će navijački obojen, a ljubav prema Osijeku ne može umanjiti bilo koji poraz ili slabiji nastup. Znaju to već desetljećima pripadnici Kohorte, još od onih generacija koje su osnivale ovu skupinu u drugoj polovici osamdesetih godina, pa sve do danas.

Poziv na karusel i bakljadu…

Ovih dana Kohortaši slave svoj 35. rođendan i svakako im na tomu čestitamo, vjerujući da će i naša momčad učiniti sve na terenu da bi im uljepšala proslavu kakvu zasigurno zaslužuju. Slavljenički je program započeo već u četvrtak u večernjim satima kada su fanovi NK Osijek u raznim dijelovima grada zapalili baklje i tako uputili poziv svima koji u srcu nose Bijelo-plave da ovoga petka sudjeluju u prigodnom karuselu. Okupljanje je u 18,30 sati kod Spara na Sjenjaku odakle će se automobilima u koloni pod pratnjom krenuti do parkinga kod Pješačkog mosta. Tamo će u 21 sat uslijediti posebni dio ove priče, paljenjem na stotine baklji i to na „potezu“ oko mostova u dužini od tri kilometra. Uvijek je to bilo efektno i atraktivno ne samo za nogometne „tifoze“ nego i brojne naše sugrađane, pa ne sumnjamo kako će tako biti i ovaj puta…

… korteo i utakmicu

Nakon bakljade, članovi Kohorte će se okupiti u svojim prostorijama u Tvrđi, gdje će se većina njih zabaviti do kasnih sati. Dakako, središnja je proslava u subotu, prije i tijekom prvenstvene utakmice s Lokomotivom. Navijači će okupiti ispred Udruge i zajedno od 16 sati krenuti u korteu prema stadionu. Susret počinje u 17 sati i sigurno će naša momčad imati značajnu podršku, koja ni do sada nije izostajala. Uvijek su i navijačke, posebice njihove rođendanske koreografije bile zanimljive, a sada smo u situaciji da se uskoro zajedno opraštamo od Gradskog vrta. Tako da će i to zasigurno biti u mislima i emocijama onih koji će biti na tribinama. Nadamo se da će dečki s Istoka veseli dočekati i svoj slavljenički koncert u Epicu (Stara pekara) s kojim će sve završiti, u subotu navečer. Sretan rođendan, Kohorto naša!