Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, u idućih pet do osam tjedana trava će izrasti i stvoriti čvrsti korijen što je preduvjet da podloga bude potpuno spremna za nogometne aktivnosti.

Na glavnom terenu novog stadiona NK Osijek proteklog su tjedna dovršeni i posljednji radovi oko terena. Nakon što je ranije postavljen hibridni dio same podloge budućeg travnjaka, prošlog je tjedna postavljena umjetna trava između tribina i samog travnjaka te sam teren pripremljen za sjetvu, nakon čega se u petak 21. travnja pristupilo samom sijanju trave. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, u idućih pet do osam tjedana trava će izrasti i stvoriti čvrsti korijen što je preduvjet da podloga bude potpuno spremna za nogometne aktivnosti.

Kada se to dogodi, bit će riječ o najboljem travnjaku u Hrvatskoj kakav je, primjerice, postavljen i na stadione u Kataru na kojima se igrali Svjetsko prvenstvo. Trava je već ranije posijana i na prvom pomoćnom travnjaku trening kampa koji će biti istovjetan onome glavnog stadiona (dimenzije, podloga, grijanje) i na kojem će idućih dana biti odrađena prva košnja.