NK Osijek na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina predstavljali su Jan Hlapčić, Ljubo Puljić, Anton Matković, Filip Živković i Sergej Levak koji je proljetni dio sezone odradio na posudbi u Romi.

Ljubo Puljić, središnji branič kadetske momčadi Osijeka, postigao je pogodak u remiju (1:1) protiv Nizozemske kojim je Hrvatska reprezentacija zaključila svoj nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Puljićev pogodak donio je jedini bod koji je momčad izbornika Roberta Jarnija osvojila na europskoj smotri. Mini Vatreni prethodno su minimalno poraženi od Engleske (0:1) i Švicarske (1:2).

Nogometni klub Osijek na europskoj smotri predstavljalo je čak pet igrača, dok je Andrija Tomić kao šesti ostao na širem popisu i nije putovao u Mađarsku.

Jan Hlapčić odradio je odličan posao na golu i imao punu minutažu protiv Engleske (obranio je kazneni udarac) i Švicarske, Ljubo Puljić odigrao je maksimalnih 90 minuta u sve tri utakmice, a zapaženu minutažu imali su i Anton Matković (75 minuta protiv Engleske, 67 minuta protiv Švicarske, 60 minuta protiv Nizozemske), Filip Živković (21 minuta protiv Engleske, 45 minuta protiv Švicarske, 45 minuta protiv Nizozemske) i Sergej Levak koji je proljetni dio sezone odradio na posudbi u Romi (75 minuta protiv Engleske i 75 minuta uz pogodak protiv Švicarske).

Foto: www.uefa.com