Predstavnici našeg kluba nazočili su Konferenciji u Bruxellesu, na kojoj se pričalo o značaju, doprinosu i razvoju sporta na našim prostorima.

Ured zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i Osječko-baranjska županija zajednički su u Bruxellesu organizirali Konferenciju na kojoj je središnja tema bila sport, posebice kroz prizmu njegova značaja, doprinosa, potencijala i razvoja na području Slavonije. Povod je, zapravo, spoznaja da će naša Županija iduće godine biti europska regija sporta, što je samo po sebi uspjeh i priznanje, ali svakako uz to ide i određena odgovornost. Uvodno su se nazočnim sportašima, sportskim djelatnicima i drugim gostima koji su za ovu prigodu doputovali iz naše Županije obratili domaćin Karlo Ressler, župan Ivan Anušić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. U panel-raspravi sudjelovali su, uz Resslera i Anušića, predstavnica Europske komisije Florencia Van Houdt, državni tajnik gore spomenutog ministarstva Tomislav Družak i sportski direktor RK Nexe iz Našica Vedran Zrnić.

Opus Arena primjer dobre prakse

Naglašeno je kako naša regija ima puno sportskih potencijala, široku i kvalitetnu bazu i sve bolju infrastrukturu. Nužno je razvijati stručni kadar koji će posebice djeci i mladima omogućiti kvalitetan rad, a na državi i politici je pobrinuti se da bi se stekli uvjeti za neke nove pozitivne promjene i pomake. U tom kontekstu spomenute se i sve učestalije privatne investicije na području sporta, dakako i na planu infrastrukture, uz izraženi stav kako bi se za gospodarstvenike koji sponzoriraju sportaše i klubove trebao iznaći model poreznih olakšica i sličnih pogodnosti da bi ulaganja ubuduće bila još i veća. U raspravi je sudjelovala i članica Uprave NK Osijek Valentina Koprivnjak, istaknuvši primjer dobre prakse u slučaju izgradnje Opus Arene, najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj uz pripadajući kamp Škole nogometa u velikoj investiciji klupskih sponzora iz Mađarske, vrijednoj više od 60 milijuna eura. Konferenciji su iz našeg Kluba još nazočili voditeljica Ureda uprave Ana Macan i voditelj Škole Miroslav Žitnjak, a moderator panel-rasprave bio je glasnogovornik Bijelo-plavih Mario Mihić.