U subotu je, uoči utakmice, potpisan i ugovor o službenom sponzorstvu i korištenju imena našeg novog stadiona.

Bio je to, jednostavno rečeno, dan prijateljstva na Opus Areni. Međusobni dvoboj na zelenom terenu imale su momčadi Osijeka i Puškaš Akademije, a ova su dva kluba, više puta smo isticali, tijekom 16 godina suradnje razvili odlične sportske odnose. Zanimljivo je da je te subote u gradu na Dravi obilježen i 24. Dan Mađara u Osijeku, pa je i ta manifestacija dala dodatni značaj dolasku naših gostiju iz Felcsuta. Utakmica je, inače, odigrana u pravom prijateljskom tonu, pred oko 4.000 gledatelja, što je lijepa posjeta imajući u vidu činjenicu da susret ipak nije imao natjecateljski značaj. Rezultat je nekako ostao u drugom planu, no trenerima je provjera dobro došla uoči nastavka sezone i kod jednih i kod drugih, već idućeg vikenda. Snage su odmjerile i mlađe kategorije, a ta će praksa zasigurno imati svoj nastavak i u budućnosti.

Novi je stadion temelj uspjeha

Drago nam je da se naš novi kompleks, s brojnim terenima u kampu Škole nogometa, itekako svidio i mnogobrojnoj mađarskoj delegaciji koju je pratio i veći broj novinara. Dakako da je to bila prigoda da se sastanu čelnici klubova čije su poveznice dugogodišnje i višestruke. Bitno je istaknuti kako je toga dana potpisan i ugovor između NK Osijek i grupacije Opus Global o korištenju imena našeg novog stadiona.

Opus Global Nyrt postao je i službeno sponzor i nositelj naziva stadiona našeg kluba. Zahvaljujemo mađarskoj tvrtki na potpori, a vjerujemo u dugoročnu suradnju te da će stadion još dugo nositi ime Opus Arena. Novi stadion i svi popratni sadržaji temelj su uspjeha za koji čvrsto vjerujemo da ćemo  ostvariti u skoroj budućnosti. Nakon dugo godina čekanja konačno se ostvario san generacija osječkih navijača s novim stadionom koji može biti na ponos ne samo Osječana, već i cijele regije, istaknuo je predsjednik NK Osijek Ferenc Sakalj.

Jako je važna podrška sportu

Zadovoljstvo su iskazali i partneri iz Mađarske, ističući kako je u pitanju veliki i ozbiljan projekt čija je važnost prepoznata na obje strane.

Da, zadovoljstvo je obostrano. Opus Global Nyrt je spreman za učvršćivanje svoje strateške prisutnosti i na regionalnoj razini. Kao naslovni sponzor Opus Arene dokazujemo dugogodišnju predanost jačanju svijesti o našem brendu u Hrvatskoj, a posebno u regiji. Mislim da je podrška sportu jako važna jer sport zbližava ljude. Ime Opus doprijet će i do mnogih ljudi u Hrvatskoj i neće biti nepoznanica za sva eventualna buduća ulaganja u vašoj zemlji jer će se znati tko smo i što predstavljamo. Vrlo je važno i to što je Osijek blizu Mađarske, grad je bogate povijesti te je i danas najveće gospodarsko i kulturno središte u Slavoniji, riječi su direktora Opus Global korporacije Jozsefa Vide.