Imali smo osmoricu igrača koji su zaigrali u raznim nacionalnim selekcijama proteklih dana, a neki su pritom bili zaista odlični!

Vratili su se naši reprezentativci koji su proteklih dana nastupali za različite nacionalne vrste. Jovan Manev je igrao za A selekciju Sjeverne Makedonije u kvalifikacijskom ogledu s Ukrajinom u Pragu. Bilo je 2:0 za Ukrajince, a stoper Bijelo-plavih je na terenu proveo prvih 45 minuta, kao desni od trojice braniča u formaciji 3-4-1-2. Nekoliko dana kasnije Maneva nije bilo u momčadi u prijateljskoj utakmici s Armenijom u Strumici. Makedonci su pobijedili 3:1, a za Armence je u drugom poluvremenu, od 57. minute zaigrao Styopa Mkrtchyan. Prvotimac Osijeka je prethodno zaigrao u puno važnijem, kvalifikacijskom susretu u gostima kod Latvije u kojem je domaćin slavio s 2:0. Styopa je bio starter u sustavu 5-4-1, a zamijenjen je u 59. minuti. To je, inače, naša skupina u borbi za plasman na Europsko prvenstvo i Armenija trenutno zauzima 4. mjesto sa 7 osvojenih bodova.

Domagoj Bukvić odigrao je dva susreta za U-21 reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2025. Skočićevi su izabranici prvo remizirali u Tripoliju s Grčkom, bilo je neriješeno 2:2, a naš je prvotimac odigrao cijelo drugo poluvrijeme. Potom je uslijedilo domaćinstvo Bjelorusiji u Velikoj Gorici uz pobjedu od 2:0, a „Bukva“ je vrlo dobro odradio cijelu utakmicu na desnom krilu. Nail Omerović je istu poziciju „pokrivao“ igrajući za mladu selekciju Bosne i Hercegovine u ogledu s Francuskom na sarajevskoj Grbavici. Francuzi su došli do bodova golom u sudačkoj nadoknadi vremena, a igrač Osijeka je bio aktivan u igri sve do 88. minute.

Reprezentacija U-19 sudjelovala je na međunarodnom turniru Četiri nacije u Zaprešiću. Krenula je remijem s Estonijom 2:2 u kojem je 17-godišnji Anton Matković bio dvostruki strijelac, potom je bez odluke završen i dvoboj s Grčkom uz rezultat 1:1, a Matković je bio starter i u završnoj utakmici protiv Bugarske koju su gosti riješili u svoju korist sa 4:3. Za Hrvatsku su na ovom turniru zaigrala još dvojica Osijekovih juniora Marin Prekodravac i Roko Perković. Moramo pohvaliti i Filipa Živkovića koji se itekako iskazao u nastupima za nacionalnu vrstu U-18 na jakom turniru u Umagu. Hrvatska je prvo svladala Nizozemsku s 3:2, zatim je igrala neriješeno 1:1 s Norveškom uz gol Živkovića koji se u strijelce upisao i protiv Danske u pobjedi od 1:0.