U raznim selekcijama ovaj puta imamo šestoricu naših igrača, od koji su petorica prvotimci kod Zorana Zekića.

Nakon 15. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige imamo još jednu stanku u borbi za bodove, uvjetovanu nastupima naše nacionalne vrste u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Dakako da se to odnosi i na ostale lige i reprezentacije, tako da će stručni stožer Bijelo-plavih ostati idućih dana bez nekolicine prvotimaca, imajući u vidu i da mlade selekcije imaju svoje kvalifikacije za EP.

Manev i Makedonci na velikoj kušnji

Najizazovniji protivnici očekuju najbolju momčad Makedonije, budući da će prvo igrati u Rimu s Talijanima, 17. studenoga, a tri dana kasnije u Skopju će ugostiti Englesku. U posljednje vrijeme je naš Jovan Manev stalno bio u postavi, pa ga očekujemo i u dvostrukom ogledu s ponajboljim svjetskim reprezentacijama. Styopa Mkrtchyan je ponovno na popisu izbornika Armenije i to za dvoboj s Walesom 18.11. u Yerevanu i onaj koji je nama posebno zanimljiv – gostovanje kod Hrvatske u Zagrebu, 21. studenoga.

Mladi pred važnim ispitima

Izbornik hrvatske U-21 vrste ni ovaj puta nije mogao izostaviti Domagoja Bukvića koji se priključuje kolegama za prijateljsku utakmicu protiv Slovačke u Nitri (16.11.) i natjecateljski susret s Bjelorusijom na neutralnom terenu u Yerevanu (20.11.). Nail Omerović će biti u kombinacijama kormilara mlade selekcije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijski ogled s Cipranima u Larnaci (17,11.). Poziv su zaslužili i vratar juniora Jan Hlapčić te sada već prvotimac, također 17-godišnji Anton Matković za reprezentaciju U-19. Dečke očekuje novo kolo UEFA kvalifikacija i to u Rovinju, redom protiv Armenije, Farskih otoka i Izraela, u razdoblju od 15. do 21. studenoga.

Barić i Jaman igrali za U-17

Proteklih su dana neki naši mladi nogometaši već imali reprezentativne nastupe. Ivan Barić i Dražen Jaman sudjelovali su na mini-turniru u okviru kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo U-17 koje će se održati na Cipru. U Karlovcu su izabranici Roberta Jarnija odigrali tri utakmice te pritom zabilježili dvije pobjede uz jedan poraz. Prvo je svladano Kosovo sa 4:0, a jedan od strijelaca bio je Barić koji je ušao u igru s klupe, baš kao i Jaman. Potom je još uvjerljiviji bio trijumf nad Farskim otocima od 6:0, a obojica naših igrača su u tom susretu startala u početnoj jedanaestorici. I na kraju, Hrvatska je poražena od prejake selekcije Engleske rezultatom 1:5, a mladi Osječani tada nisu imali priliku zaigrati. S navedenim učinkom hrvatski su nogometaši osigurali plasman u elitno kvalifikacijsko kolo.