Bijelo-plavi ove srijede kompletiraju redove, povratkom u momčad svih onih koji su proteklih dana imali reprezentativne obveze.

Vidjeli smo u presudnom kvalifikacijskom dvoboju naše najbolje vrste s Armenijom u Zagrebu da su se gosti na Maksimiru predstavili u sasvim solidnom izdanju u koje se dobro uklopio i Styopa Mkrtchyan na lijevom stoperu, odigravši svih 90 minuta. „Vatreni“ su slavili s 1:0 i izborili izravan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj, dok su Armenci zauzeli četvrto mjesto u skupini. Oni su prošloga tjedna igrali na domaćem terenu s Walesom neriješeno 1:1, a u tom dvoboju Styopa nije participirao na terenu. Jovan Manev je prvo sa svojim Makedoncima imao tešku zadaću na rimskom Olimpicu gdje je Italija slavila s 5:2. Naš je prvotimac bio starter na desnom boku, no Talijani su vrlo uvjerljivo odradili prvo poluvrijeme i stekli veliku prednost, a Manev je nakon toga ostao u svlačionici. No, imao je itekako važnu ulogu u završnom ogledu s Engleskom u Skopju koji je završio neriješeno 1:1. Izbornik ga je u formaciji 3-5-2 stavio na desnog stopera i odlično se nosio s iznimno kvalitetnim engleskim napadačima tijekom cijelog dvoboja. Makedonija je u vrlo jakoj skupini završila kao četvrtoplasirana.

Bukviću svih 180 minuta u mladoj reprezentaciji

Za U-21 reprezentaciju Hrvatske ponovno je nastupao Domagoj Bukvić. Prvo je to bilo u prijateljskom ogledu sa Slovačkom u Nitri koji je okončan remijem 2:2. Igrao je Bukva defanzivnije, uz desnu aut-liniju svih 90 minuta, a isto je bilo i u kvalifikacijskoj utakmici s Bjelorusijom, upriličenoj u armenskom Erevanu. Izabranici Dragana Skočića na tom su gostovanju pobijedili 1:0. U mladoj selekciji Bosne i Hercegovine svoje mjesto standardno ima Nail Omerović. BiH je u ciparskoj Larnaci bila bolja od domaćina s 2:1, a Omer je ordinirao lijevom stranom uz podjednako obrambenih i napadačkih zadaća. Naša U-19 reprezentacija u Rovinju je igrala na prvom kvalifikacijskom turniru za plasman na Europsko prvenstvo. Anton Matković je dobio šansu u sva tri dvoboja, ulazeći u drugom poluvremenu protiv Armenije (2:1) i Izraela (0:0), a krenuvši od početka s Farskim Otocima (2:0). Vratar Jan Hlapčić je branio s Faranima, dok je u preostala dva susreta ostao na klupi za pričuve.

Zahirović standardan u BiH

Među reprezentativcima je i junior Osijeka, Amar Zahirović. On nastupa za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je sudjelovala na kvalifikacijskom turniru u Luksemburgu, igrajući protiv Azerbajdžana (0:0), Luksemburga (1:0) i Nizozemske (0:3). Amar je bio u momčadi u svim ogledima i to od prve minute. BiH u ovoj je konkurenciji osvojila drugo mjesto iza Nizozemaca.