Riječ je o proizvodu od stopostotnog reciklirajućeg materijala koji svakome može ostati i suvenir.

Otvaranjem, a potom i korištenjem najsuvremenijeg i zasigurno najfunkcionalnijeg stadiona u Hrvatskoj, naše nove Opus Arene nisu samo bitno poboljšani uvjeti za rad NK Osijek, posebice naše nogometne Škole, nego i cjeloviti komfor za sve one koji dolaze na tribine. Može se reći da smo dosegnuli europske standarde i kriterije, a to svakako želimo nastaviti potvrđivati u praksi, što se tiče nekih stvari koje se ne odnose isključivo na nogomet, ali su važne i korisne. I prate aktualne trendove u svijetu, o čemu također trebamo promišljati.

Primjerice, bitno je voditi računa i očuvanju okoliša i pokazati ekološku osviještenost, čemu se u prošlosti baš i nije pridavalo previše pozornosti, ali je u današnje vrijeme postalo važno. Samoodrživost se nikada toliko nije spominjala kao sada, pa je to i zacrtani putokaz i nama u najpopularnijem sportskom kolektivu u Slavoniji. U tom kontekstu želja nam je predstaviti proizvod koji će svoju promociju imati upravo na subotnjoj utakmici s Hajdukom. Riječ je o višekratnim čašama, napravljenim od reciklirajućeg materijala koje će se nakon uporabe moći uzeti i kao lijep suvenir s Opus Arene, upotrebljiv u našoj svakodnevici. Da ne bi bilo zabune, čaše NK Osijek koriste se samo na šankovima unutar stadiona Opus Arena, dok u Pampas Caffeu to nije moguće.

Samo za usporedbu, jednom višekratnom čašom zamjenjuje se proizvodnja i bacanje minimalno sto jednokratnih, a smanjuje se i štetni utjecaj prilikom same uporabe. Dakako da se izbjegava i stvaranje veće količine nepotrebnog otpada, što također ne smijemo zanemariti. Korištenje višekratnih čaša u subotu će, na derbiju s Hajdukom, imati svoju testnu fazu, što znači da će se piće moći kupiti i u onim običnim, kao i do sada. Da bismo još malo pojasnili, recimo ovako: korak 1 je plati svoje piće i čašu, korak 2 je vrati praznu čašu i preuzmi token ili pak zadrži čašu kao suvenir te korak 3 token koristi za sljedeću kupovinu bez kaucije, što će na stadionu biti i vizualno prikazano.

Glavni benefiti korištenja višekratnih čaša:

  • Smanjenje emisija CO2 potrebna za proizvodnju jednokratne plastike
  • Smanjuje se količina otpada na ionako pretrpanim odlagalištima
  • Smanjuju se troškovi sakupljanja, odvoza i deponiranja otpada
  • Jednom višekratnom čašom zamjenjuje se proizvodnja i bacanje minimalno 100 jednokratnih čaša
  • Potiče se lokalna zajednica na odgovorno konzumiranje odnosno zamjenu „ kulture bacanja“ s „ponovnom uporabom“ kao jednom od glavnih ciljeva cirkularne ekonomije
  • Pakiranje, transport i skladištenje čaša u višekratnim kutijama ujedno smanjuje količinu kartonskog pakiranja

Glavne karakteristike višekratne čaše:

  • BPA free
  • 100% reciklirajuća
  • Testirane na više od 500 ciklusa pranja
  • Suvenir s događaja koji se može koristiti u svakodnevnom životu