Čak 14 igrača NK Osijek u različitim je uzrastima uvršteno u nacionalne selekcije, a još su dvojica dobili pretpozive.

Uskoro će neki naši igrači, ne samo iz seniorske momčadi, nego i iz nekih mlađih kategorija, ponovno imati čast i zadovoljstvo nastupiti u dresu s državnim grbom, što znači da nam automatski slijedi i nova stanka u borbi za prvenstvene bodove u SuperSport HNL-u. Styopa Mkrtchyan redovito je u svakoj reprezentativnoj akciji najbolje armenske vrste, pa će tako biti i u drugoj polovici ovoga mjeseca. Doduše, Armenci se nisu uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo u Njemačkoj ove godine, ali nastavljaju s odigravanjem prijateljskih utakmica. Prvo će 22.03. za protivnika na domaćem terenu u Yerevanu imati selekciju Kosova dok će 26. ožujka u Pragu igrati s Češkom.

Domagoj Bukvić u krugu je reprezentativaca U-21 koje vodi izbornik Dragan Skočić. Riječ je o kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine, a obje ćemo utakmice odigrati u gostima. Prvo je 21. ožujka na rasporedu susret protiv Andore u La Velli, a pet dana kasnije mlade Vatrene očekuje puno teži dvoboj s Portugalcima na stadionu De Sao Luis u Farou. Pretpoziv je dobio naš pričuvni vratar Franko Kolić ispred kojega prednost zasad imaju Nikola Čavlina iz Lokomotive, Toni Silić koji brani u moldavskom Sheriffu i Mislav Zadro čuvar mreže ciparskog Aris Limassola.

Nail Omerović ponovno je dobio poziv za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine za kvalifikacijsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Slovenije koja će biti odigrana 22. ožujka u Murskoj Soboti. Napadač Anton Matković, stoper Krešimir Vrbanac i vratar Jan Hlapčić nastupaju za nacionalnu vrstu U-19 koju očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, odnosno takozvano elitno kolo. Igrat će se prvo s Njemačkom 20. ožujka, tri dana kasnije izabranici Siniše Oreščanina odmjerit će snage s vršnjacima iz Turske dok se 26.03. igra protiv Rumunjske. Sve tri utakmice bit će odigrane na stadionu NK Varteks u Varaždinu.

Amar Zahirović dobio je poziv za nacionalnu U 19 vrstu Bosne i Hercegovine također u kvalifikacijama za EP. Naši će susjedi igrati u Norveškoj, a protivnici će im redom u istom vremenskom razdoblju biti Izrael, Norveška i Crna Gora. Nadalje, povremeni prvotimci Filip Živković i Dominik Babić stavljaju se na raspolaganje izborniku U–18 reprezentacije Hrvatske za prijateljski turnir u Poreču. 22. ožujka protiv Saudijske Arabije, dva dana kasnije suparnik će biti selekcija Finske da bi se natjecanje zaključilo ogledom sa Švicarcima koji je na rasporedu 26.03.

U hrvatsku selekciju U-17 pozvan je najbolji strijelac među našim kadetima Ivan Barić dok je pretpoziv dobio Dražen Jaman. Reprezentativce u tom uzrastu od 20. do 26. ožujka u Portugalu očekuju kvalifikacijski nastupi u elitnom kolu za plasman na Europsko prvenstvo, a protivnici će im redom biti Njemačka, Portugal i Republika Irska. Izbornik je, inače, odnedavno Marijan Budimir koji je na toj dužnosti zamijenio smijenjenog Roberta Jarnija. I za kraj imamo reprezentaciju U-15 u kojoj trenutno participiraju čak četvorica naših pionira. Riječ je o Jakovu Dediću, Nemanji Kolareviću i dvojici MatejaMiličiću i Sabi. Oni će 12. i 14. ovoga mjeseca biti na raspolaganju Sretenu Ćuku za dva prijateljska ogleda sa Sjevernom Makedonijom, prvo u Sisku, a potom i u Petrinji.