Ivan Meštrović pozvao sve Osječane da se priključe pokretu pod geslom OSIJEK NAVIJA ZA OSIJEK, POKRENIMO GRAD!

Danas, 12. veljače u prostorijama Hotela Osijek održala se ceremonija primopredaje vlasništva NK Osijek. Nogometni klub iz Osijeka nakon turbulentnog razdoblja napokon je dočekao vlasnike koji ga vode u sigurnu budućnost.

Kupili smo klub za sve Vas i Vama, kupili smo građanima grada Osijeka. Niti Lörinc niti ja ne možemo klub i stadion odnijeti u gradove u kojima živimo, ovo je za Vas. Želimo da se svatko osjeća dijelom kluba. U protivnom ovo nema smisla.“ Tim se riječima prisutnima obratio Ivan Meštrović, novi vlasnik NK Osijek prilikom ceremonije preuzimanja nakon čega se iskreno zahvalio Lörincu Mészarosu s kojim je postao zajednički vlasnik. Dodao je: “Vode nas dvije krilatice: OSIJEK NAVIJA ZA OSIJEK i POKRENIMO GRAD. Na nama je da promijenimo percepciju nogometa kao elitističkog sporta, da približimo klub gradu i da grad približimo klubu. Bez vjere svih građana i svih vas prisutnih to je nemoguće. Ovo nije priča ili projekt - ovo je POKRET. Nismo u potpunosti uspjeli dok NK Osijek ne bude glavna tema u kafićima na dan utakmice! Nismo u potpunsti uspjeli dok grad ne diše sa svojim klubom, “ Zaključio je svoj govor otvorenim pozivom da se svi priključe pokretu.

Ceremonija je započela trenutkom u kojem je gradonačelnik Ivan Vrkić s ponosom prepisao dionice grada novom vlasniku Lörincu Mészarosu, a isto je napravio predstavnik Gradske banke d.d. u stečaju koji je prenio dionice na novog vlasnika Ivana Meštrovića. Tom je prilikom gradonačelnik zahvalio novim vlasnicima te se stavio na raspolaganje s ciljem zajedničkog napretka. Svoj je govor zaključio pozivom prema svim građanima da žive s NK Osijekom te u konačnici inicirao početak procedure kako bi Lörinc Mészaros postao počasni građanin grada Osijeka.

Mészaros se prisjetio isprepletene Hrvatsko – Mađarske povijesti, koja se ovoga puta ponavlja u NK Osijeku. Istaknuo je važnost nogometne škole te kako planira proširiti bazu na što više djece. Vodit će NK Osijek na putu da Osijek postane stabilan klub s izraženim europskim ambicijama.

Nakon nadahnjujućih govora potpredsjednika Ferenca Sakalja i Igora Vekića, prisutnima su se obratili i direktor kluba Igor Galić i Alen Petrović te potom predstavili pravo pojačanje NK Osijeku: Aljošu Vojnovića i Josipa Kneževića, koji su dočekani gromoglasnim pljeskom te pred prisutnima potpisali ugovore za NK Osijek.

Svečana ceremonija završila je u velikom stilu kada se prisutnima obratio najpoznatiji Osječanin, predsjednik Hrvatskoh nogometnog saveza, Davor Šuker koji je NK Osijeku dao punu podršku i zaželio povratak starog sjaja osječke škole nogometa.