NK Osijek NK Osijek NK Osijek Prikaži izbornik
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).
Više informacija možete pronaći OVDJE.Prihvaćam
Svečanom ceremonijom izvršena je primopredaja vlasništva NK Osijek

OD DANAS NOGOMETNI KLUB OSIJEK PONOVNO DIŠE PUNIM PLUĆIMA

Svečanom ceremonijom izvršena je primopredaja vlasništva NK Osijek

12.02.2016.

Ivan Meštrović pozvao sve Osječane da se priključe pokretu pod geslom OSIJEK NAVIJA ZA OSIJEK, POKRENIMO GRAD!

Danas, 12. veljače u prostorijama Hotela Osijek održala se ceremonija primopredaje vlasništva NK Osijek. Nogometni klub iz Osijeka nakon turbulentnog razdoblja napokon je dočekao vlasnike koji ga vode u sigurnu budućnost.

Kupili smo klub za sve Vas i Vama, kupili smo građanima grada Osijeka. Niti Lörinc niti ja ne možemo klub i stadion odnijeti u gradove u kojima živimo, ovo je za Vas. Želimo da se svatko osjeća dijelom kluba. U protivnom ovo nema smisla.“ Tim se riječima prisutnima obratio Ivan Meštrović, novi vlasnik NK Osijek prilikom ceremonije preuzimanja nakon čega se iskreno zahvalio Lörincu Mészarosu s kojim je postao zajednički vlasnik. Dodao je: “Vode nas dvije krilatice: OSIJEK NAVIJA ZA OSIJEK i POKRENIMO GRAD. Na nama je da promijenimo percepciju nogometa kao elitističkog sporta, da približimo klub gradu i da grad približimo klubu. Bez vjere svih građana i svih vas prisutnih to je nemoguće. Ovo nije priča ili projekt - ovo je POKRET. Nismo u potpunosti uspjeli dok NK Osijek ne bude glavna tema u kafićima na dan utakmice! Nismo u potpunsti uspjeli dok grad ne diše sa svojim klubom, “ Zaključio je svoj govor otvorenim pozivom da se svi priključe pokretu.

Ceremonija je započela trenutkom u kojem je gradonačelnik Ivan Vrkić s ponosom prepisao dionice grada novom vlasniku Lörincu Mészarosu, a isto je napravio predstavnik Gradske banke d.d. u stečaju koji je prenio dionice na novog vlasnika Ivana Meštrovića. Tom je prilikom gradonačelnik zahvalio novim vlasnicima te se stavio na raspolaganje s ciljem zajedničkog napretka. Svoj je govor zaključio pozivom prema svim građanima da žive s NK Osijekom te u konačnici inicirao početak procedure kako bi Lörinc Mészaros postao počasni građanin grada Osijeka.

Mészaros se prisjetio isprepletene Hrvatsko – Mađarske povijesti, koja se ovoga puta ponavlja u NK Osijeku. Istaknuo je važnost nogometne škole te kako planira proširiti bazu na što više djece. Vodit će NK Osijek na putu da Osijek postane stabilan klub s izraženim europskim ambicijama.

Nakon nadahnjujućih govora potpredsjednika Ferenca Sakalja i Igora Vekića, prisutnima su se obratili i direktor kluba Igor Galić i Alen Petrović te potom predstavili pravo pojačanje NK Osijeku: Aljošu Vojnovića i Josipa Kneževića, koji su dočekani gromoglasnim pljeskom te pred prisutnima potpisali ugovore za NK Osijek.

Svečana ceremonija završila je u velikom stilu kada se prisutnima obratio najpoznatiji Osječanin, predsjednik Hrvatskoh nogometnog saveza, Davor Šuker koji je NK Osijeku dao punu podršku i zaželio povratak starog sjaja osječke škole nogometa.

 

HT Prva liga

1.Dinamo26+4065
2.Rijeka26+1147
3.Lokomotiva26+1346
4.Hajduk26+1845
5.Osijek26+1342
6.Gorica26-835
7.Slaven Belupo26-2026
8.Istra 196126-2119
9.Inter-Zaprešić26-2317
10.Varaždin26-2317

Sljedeća utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo

Lokomotiva - Osijek

Nogometni stadion Zagreb, 07.06.2020. 21:05

Prethodna utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo

Osijek - Varaždin 2:0

Stadion Gradski vrt, 07.03.2020. 17:30

NK Osijek @ Instagram

Ostale vijesti