Predstavljanje ovog zanimljivog štiva bit će u sklopu Panonskog festivala knjige, u petak od 16 sati u dvorani Gradski vrt.

Vjerni navijač NK Osijek i jedan od utemeljitelja Kluba navijača Bijelo-plavi, Tomislav Buljubašić autor je još jedne knjige koja je usko vezana uz najpopularniji sportski kolektiv na ovim prostorima. Ovaj puta je riječ o uratku pod nazivom „Na Istoku ništa novo“, a to je zapravo zbirka vrlo zanimljivih priča čiji su autori odreda „pupčanom vrpcom“ vezani uz Nogometni klub Osijek. Neki među njima su i kroničari klupskih zbivanja kroz duže vremensko razdoblje, dakle novinari, zatim podcasteri, naravno i članovi KNBP-a kao i Kohorte. Ukupno su zastupljena 22 autora kroz čije tekstove možete na ležeran, ali i autentičan način proći i kroz značajan dio povijesti NK Osijek, od onih najtežih trenutaka pa do najvećih slavlja.

Događaji koji su nam ostali u sjećanju

Čitajući sve te priče sigurno je lakše razumjeti i navijačku strast o kojoj često govorimo i bez koje nema pravog „štimunga“ na tribinama. Svaki od zastupljenih pisaca je izdvojio neki svoj događaj, utakmicu ili sezonu iz svoje perspektive i pišući u prvom licu pojasnio što je tada osjećao, kako je sve skupa doživio i što mu zapravo znači naš klub. Prisjetit ćemo se kroz ove tekstove mnogih upečatljivih trenutaka, nezaboravnih utakmica, punih tribina, spašavanja od ispadanja i borbe za sam vrh, spektakularnih europskih pobjeda, zanimljivih gostovanja diljem kontinenta, ali i manje poznatih događaja koji su također nekome ostali po nečemu posebni. Promocija knjige „Na Istoku ništa novo“ bit će upriličena u petak, 24. svibnja, u 16 sati u sklopu Panonskog festivala knjige u dvorani Gradski vrt. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan i pozivamo Vas da budete dio ovoga događaja i kao podrška kolegi Tomislavu.