Takozvani „kruh na treću“ naišao na dobru reakciju osječkih nogometaša


Nogometni klub Osijek, dolaskom novih vlasnika, nastoji razviti i pojačati suradnju i s gospodarskim, odnosno poduzetničkim sektorom.

Primjerice, nedavno su bijelo-plavi, gostujući u Maksimiru, imali prigodu kušati prirodni, beskvasni kruh na bazi kiselog tijesta, takozvani „K3 – kruh na treću“.

I mi smo se tom prilikom uvjerili da je zapravo najukusniji nakon 48 sati jer uspjeva zadržati svježinu.

Njegovi su sastojci brašno, sol, voda i kiselo tijesto kao prirodni kvasac, najvjerojatnije i prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pravljenje kruha.

Kako i sportaši moraju ozbiljno voditi računa o zdravoj prehrani, ovaj prehrambeni proizvod, kao novost na hrvatskom tržištu, definitivno bi im mogao biti sastavni dio dnevnih obroka.

Ovaj kruh primamljivog izgleda i jednostavnog okusa proizvode sestre Anamaria i Zrinka Zajec, a nadamo se da će, nakon Zagreba, svoje mjesto pronaći i na prodajnim mjestima u Osijeku.