Zoran Stranjak je godinama „dobri duh“ našeg prvoligaša, a sada je dobio i posao u Gradskom vrtu


Jedno lice u Gradskom vrtu već je godinama prepoznatljivo, iako nije riječ ni o igraču, ni o članu stručnog stožera ili pak čelništva našeg nogometnog prvoligaša.A ipak je, nekako, zaštitni znak bijelo-plavih jer je na svakom njihovom treningu i to ne samo promatrač, nego i aktivni sudionik svega što se događa na terenima osječkog stadiona.

On je Zoran Stranjak, naš 44-godišnji sugrađanin s Juga II, za mnoge puno poznatiji kao „Đole“. Taj je nadimak dobio upravo u NK Osijeku, u kojem se svima naprosto „uvukao pod kožu“ svojom neiscrpnom energijom, skromnošću, rekli bismo i poniznošću...

Upravo je ovih dana naš „Đole“ doživio nešto, o čemu doskora ni sanjati nije mogao. Postao je, naime, zaposlenik Nogometnog kluba Osijek, kojemu je podredio dobar dio svoga života, koji ga baš i nije mazio... Zoki je i službeno član našeg kolektiva, a radit će ono što već dugo vremena čini – pomagati ekonomu Goranu Vinceku i biti na usluzi stožeru za sve trenažne aktivnosti.

Uostalom, po tome je Stranjak i poznat, da nikada ne propušta treninge i da je uvijek u njima aktivno sudjelovao, noseći i sakupljajući lopte, postavljajući „kapice“ i druga pomagala na terenu, trčeći s travnjaka u svlačionicu da bi igračima donio druge kopačke... Stoga je svima drago što je čelništvo Kluba odlučilo da to ubuduće čini kao djelatnik NK Osijeka koji će, dakako, primati i plaću.

Malo je reći da njegovoj sreći tom spoznajom nije bilo kraja, kao i oduševljenju njegove obitelji. Potvrdit će i treneri, također i svi igrači, bivši i sadašnji, brojne generacije prije ove današnje, da je „Đole“ dobri duh Osijeka.

Stoga mu i na ovaj način zahvaljujemo za svu njegovu ljubav i odanost prema klubu koji mu, kako i sam kaže, najviše znači...