Uz Priegla su igrački odrastali i i uspješne karijere gradili hrvatski reprezentativci poput Vranješa, Babića, Vide...

Tomislav Priegl (1960.) jedan je od najdugovječnijih trenera u Nogometnom klubu Osijek U Gradskom vrtu je još od 1992. kada su po njega, na nagovor Đure Bešija, došli Zdravko Rupnik, Stjepan Čordaš, Ivica Grnja i Milan Španjić, ponudivši mu mjesto u Školi nogometa.

Poziv je rado prihvatio i od tada je cijelo vrijeme aktivan u našem prvoligašu. Inače, Priegl je igrati počeo u pionirima bijelo-plavih kod Šabana Jasenice, potom se kao junior (kadeta tada nije bilo) razvijao pod paskom Milana Đuričića zajedno s Lulićem, Kasalom, Adamovićem i ostalima.

Iako su ga proglašavali perspektivnim krilnim napadačem, za prvu je momčad odigrao samo neke prijateljske utakmice.

Naime, početkom osamdesetih godina Osječani su, kao povratnici među prvoligaše, pojačavali svoje redove igračima iz drugih sredina, pa puno mladih iz vlastitog pogona nije dočekalo šansu... Otišao je u nižerazredni, ali tada kvalitetni i prepoznatljivi LIO u kojem je proveo sedam sezona, a dobio je i posao u istoimenom poduzeću.

Spletom okolnostim, kada je NK Osijek ostao bez nekolicine trenera iz svoje Škole, procijenjeno je da bi Priegl mogao biti koristan u radu s mlađim kategorijama što se pokazalo točnim.

Prvo su mu povjereni juniori za koje su tada nastupali Rukavina, Vidović, Šušnjara, Kolovrat, a potom je preuzeo pionire i s njima radio tri-četiri godine.

S generacijom J. Vranješa, Jukića, M. Babića, braće Vuka, Pavličića, V. Babića, Vratovića, Ostopanja i drugih osvojio je naslov prvaka Hrvatske 1995. Nešto kasnije ('98/'99) s kadetima je uzeo Kup (Pintarić, H. Kurtović, D. Prijić, Ljubojević, Primorac...).

U čak osam navrata bio je pomoćnik šefovima stručnog stožera seniorskog pogona. Asistirao je Popoviću, u dva navrata Karačiću i Biliću, Šušku, Žitnjaku i Mršiću.

Trenirao je sadašnje i bivše reprezentativce Vidu, Vranješa i Babića kao i mnoge druge igrače za koje se može reći da su ostvarili uspješnu karijeru u HNL-u, a pojedinci i u jakim europskim ligama.

Uz jednu generaciju, onu rođenu 1989. godine, vežu ga, kaže, posebno lijepa sjećanja. Vida, Šorša, Milić, Jugović, Kačunić i I. Prijić bili su predvodnici momčadi koja je imala veliki potencijal, a neki su među njima daleko dogurali.

Samozatajni Tomo ove je sezone trener pionira i ne dvojimo da će i među njima „brusiti“ neke od budućih nogometnih dragulja...