Branio je Malovan za momčad Osijeka i u nekadašnjem Kupu UEFA za vrijeme najvećih uspjeha našeg prvoligaša

Domagoj Malovan konstanta je u stručnom stožeru prve momčadi našeg prvoligaša. Već je dugi niz godina trener vratara kojega su za svoga suradnika zadržali svi treneri bijelo-plavih, bez obzira na to tko je preuzimao kormilo bijelo-plavih. I ta činjenica svjedoči o Domagojevim trenerskim, svakako i onim ljudskim kvalitetama, pa već duže vrijeme radi s čuvarima mreže koji su od njega uvijek mogli dosta naučiti. Treninzi su mu zanimljivi i raznovrsni, u što se uvijek mogu uvjeriti i oni „kbici“ koji vole češće svratiti u Gradski vrt.

U Osijeku je i dalje isti vratarski tercet kao i protekle sezone, a predvodi ga Zvonimir Mikulić koji je dobio ozbiljnu konkurenciju u mladom Marku Malenici dok je Borna Žitnjak uvijek spreman uskočiti, barem na klupu. Svi će oni reći da im je Malovan potpora u svakodnevnom radu i stalnom dokazivanju, a najbolji će među njima izboriti mjesto među vratnicama. „Vjerujem u naše vratare, pokazali su da se na njih možemo osloniti. Poznata je ona priča da su vratarske pogreške najvidljivije na terenu, da su nekada i kobne po rezultat, ali je činjenica da mi nismo imali puno takvih situacija. Kad je momčad stabilna i kompaktna na terenu, onda su i čuvari mreže obično na visini zadatka“, znao nam je često pričati Malovan.

On je u svojoj profesionalnoj karijeri imao zadovoljstvo nastupati za Osijek kada su bijelo-plavi igrali u Europi, a da se tada nije ozlijedio, veliko je pitanje da li bi se njegova pričuva iz tog vremena Vladimir Balić prometnuo u jednoga od junaka u prilično uspješnom pohodu Osječana na međunarodnoj sceni. Navijači ga pamte kao pouzdanog vratara koji nije primao „jeftine“ pogotke, a svojim je refleksima i mirnoćom često „vadio“ suigrače u kritičnim situacijama. No, vodio je Domagoj najveću bitku izvan nogometnih travnjaka. Bitku za ozdravljenje nakon što mu je 2002. dijagnosticiran rak imfnih žlijezda Ne samo da je prevladao tešku bolest i vratio se normalnom životu, nego je uslijedio i povratak nogometu, doduše amaterskom. Malovan je aktivan i danas kao 40-godišnjak, kada se eventualno ukaže potreba da stane na vrata nižerazrednog Zrinskog iz Jurjevca Punitovačkog ali i u Torpedu iz Kuševca.