Nakon kraćeg vremena koje je proveo u Rijeci, Zadru i Luganu, uslijedio je povratak u matični klub

U Gradskom vrtu je danas predstavljen još jedan povratnik u redove našeg proligaša, veznjak Domagoj Pušić. Potpisao je trogodišnji ugovor, a pravo nastupa za bijelo-plave imat će u sedmom prvenstvenom kolu, kada će Osječani ugostiti vinkovačku Cibaliju. Novinarima se uvodno obratio sportski direktor Osijeka, Alen Petrović:

- Drago nam je što se Domagoj vratio. Mislim da će nam pomoći u veznom redu gdje je postojala potreba za dodatnim popunjavajem pozicije na kojoj on igra. Moram reći da je Pušić imao i neke druge ponude, ali je izabrao Osijek.

Osijek je sada sasvim drukčiji klub

Pušić je izrazio zadovoljstvo povratkom, a za svoj matični klub je imao puno lijepih riječi. Uostalom, vratio se jer je spoznao da se u Gradskom vrtu događaju lijepe stvari:

- Prvenstveno, sretan sam što sam se vratio kući. Ovdje mi je obitelj, dakako tu su i prijatelji. Situacija u Luganu je bila takva da sam dobio naznake da se ne bih naigrao ni ove sezone. Kroz razgovor s Alenom Petrovićem, sadašnjim suigračima i kroz ono što sam saznao u medijima, uvidio sam da je NK Osijek potpuno drukčiji klub u odnosu na protekle godine. Financijski je stabilan, ambicije su puno veće nego dosad tako da nisam puno dvojio oko povratka u Gradski vrt. Imao sam još dvije ponude, jednu da ostanem u Švicarskoj, a druga je bila iz HNL-a, ali ne bih sada konkretnije o klubovima. Od samog početka razgovora na temu povratka, srce me je vuklo u Osijek i sretan sam što sam sada ovdje.

Od 2013. godine, otkako je otišao iz Osijeka, prvo je bio u Rijeci, zatim je uslijedila posudba u Zadar, a posljednju je sezonu „Puška“ proveo u švicarskom Luganu iz kojega je odlučio otići...

- Mislim da sam napredovao, barem u onom smislu da sam sigurno zreliji, da nakon jedne dobre utakmice ne poletim ili one lošije ne padnem dolje. U Rijeci je momčad bila posložena i teško se bilo izboriti za mjesto, dok sam se na posudbi u Zadru osjećao odlično i tamo sam imao pravi kontinuitet igara. U Lugano je sve bilo super osim minutaže jer sam skupio 17 nastupa od 36 koliko ih je ukupno bilo, a to me nije moglo zadovoljiti. Nisam ni pružio ono što objektivno mogu i sada se u Osijeku nadam jednom novom početku i vjerujem da ću brzo zaigrati.

Mogu odgovoriti na sve zahtjeve

Domagoj je pohvalio nove suigrače, među kojima dosta njih poznaje od ranije, a uvjeren je kako će Osijek ostati pri vrhu tablice

- Gledao sam utakmice protiv Lokomotive i Hajduka, u Kranjčevićevoj je bilo odlično, momčad se dvaput vraćala iz zaostatka, a protiv Splićana je nedostajalo sreće jer smo bili bolji i opasniji i trebali smo pobijediti. Mogu reći da Osijek već jako dugo nije imao ovakav napadački potencijal. Pričao sam s trenerom, rekao mi je da igramo sa dva zadnja vezna, nekada i s tri i mislim da mogu odgovoriti na sve zahtjeve. Fizički sam spreman, nema nikakve potrebe za bilo kakvom prilagodbom jer se, naravno, osjećam kao kod kuće u svlačionici, pričao je Pušić.

Na kraju se Petrović još ukratko osvrnuo na, eventualno, dodatno osnaživanje redova bijelo-plavih:

- Možemo reći da se za nas prijelazni rok sada bliži kraju iako nije sasvim isključeno da nam se još netko priključi. Znate kako to ide krajem kolovoza, neki će igrači shvatiti da im je odlazak u inozemstvo nerealna opcija, pa se možda ukaže neka opcija. Vidim da su se u medijima spominjali igrači koji bi nam se mogli priključiti iz Njemačke, ali se to odnosi na mlađe kategorije, a ne na prvu momčad.