NK Osijek je prethodno već pomogao saniranju štete u Jedinici za intenzivno liječenje, a KBC-u će pomagati i ubuduće

Nogometni klub Osijek još jednom je iskazao osjećaj solidarnosti i pomogao Kliničko-bolničkom centru Osijek. Nakon pomoći Jedinici za intenzivno liječenje, u cilju saniranja štete nastale u olujnom nevremenu krajem lipnja u našem gradu, ovaj puta je naš prvoligaš odlučio donirati didaktička pomagala te školsku opremu i pribor Klinici za pedijatriju.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić je zahvalio Upravi NK Osijeka na iskazanoj potpori i donaciji, posebno ističući kako je pomoć usmjerena najosjetljivojoj populaciji – najmlađima. Zubčićev zamjenik Vlatko Kopić  uključen je i u rad Izvršnog odbora Nogometnog kluba Osijek, a za ovu je suradnju rekao da je pravi pokazatelj sinergije jedne važne ustanove i najpopularnijeg sportskog kolektiva u gradu i regiji.

„Važno je odgajati djecu da vole svoje grad i svoj klub te da osjećaju pripadnost prema sredini u kojoj žive“, dodao je Kopić.

Direktor NK Osijeka Igor Galić je istaknuo kako je Bijelo-plavi navijački klub već okupio više od 7.000 članova, a sada je zaživjela i ideja da se u taj Klub učlane i naši novorođeni sugrađani, dakako, ukoliko to podržavaju i žele njihovi roditelji. U tom cilju, prvoligaš s Drave odlučio je kupiti i bodyje za bebe , u prigodnim bijelo-plavim bojama. Kada je KBC u pitanju, Galić je najavio da će NK Osijek i ubuduće pomagati regionalnom bolničkom Centru i to ne pojedinačnim akcijama, nego u kontinuitetu.

Dodajmo da su primopredaji donacije na Klinici za pedijatriju nazočni bili i osječki prvotimci Antonio Perošević, Zoran Arsenić i Mateo Barać.