Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vrlo je zadovoljan kako NK Osijek danas funkcionira i kakve rezultate ostvaruje

Rezultati našeg prvoligaša i sve ono što se ove sezone događa oko njega ne ostavljaju ravnodušnim one kojima je bijelo-plava boja draga. To se, naravno, odnosi i na bivše igrače Nogometnog kluba Osijek i nekadašnje trenere koji su imali priliku raditi u Gradskom vrtu. Među njima je i Davor Rupnik, devedesetih godina standardni i vrlo zapaženi prvotimac Osječana, kormilar trećeligaša BSK-a iz Bijelog Brda koji redovito i pozorno prati sve nastupe svog prvog profesionalnog kluba u karijeri.

- Naravno da pratim! I veselim se svakoj pobjedi i svakom pozitivnom rezultatu. Možda nisam očekivao ovako veliki broj bodova u prvih deset kola. To se posebno odnosi na gostujući učinak koji je fantastičan! Nije u svakoj od tih utakmica Osijek blistao na terenu, međutim, individualna kvaliteta njegovih igrača je bila presudna. A ove je sezone ona itekako prisutna, započeo je priču popularni „Roša“.

Odličan posao u prijelaznom roku!

I tu smo se dotaknuli uspješno odrađenog posla u ljetnom prijelaznom roku, budući da je opća ocjena da je Osijek odlično pogodio s dovođenjem pojačanja..

- Apsolutno, razdoblje između dvije sezone iskorišteno je na najbolji način. Dovedeni su vrsni igrači i sada imamo priliku gledati respektabilnu momčad. Barišić je odličan, to smo i ranije znali, Petrovikj je pravi zadnji vezni koji traži rješenja u igri prema naprijed, Bobana sam još i prije nekoliko godina predlagao da ga se dovede u Gradski vrt, prije nego li je zaigrao u HNL-u jer je vrlo koristan igrač, a Ejupi je upravo ono što je Osijeku trebalo u špici. Sjajan napadač koji i polupriliku pretvori u gol, a suparnici ga se boje.

Još je nešto Rupnik želio posebno istaknuti, a tiče se karaktera ove momčadi bijelo-plavih:

- Taj stav igrača je najvažniji! Da se na terenu postave kao igrači Osijeka, a nije bilo tako prijašnjih godina i to nam je nedostajalo. Sada se osjeti to samopouzdanje i odmah se lakše dolazi do bodova. Bitno je imati napadački gard, tada i protivnik igra koliko mu se dopusti. Ne sumnjam da će naš prvoligaš ostati u gornjem domu i vjerujem da će se i u idućem vremenskom razdoblju stabilizirati među najboljima, onima koji se bore za Europu.

Uprava ispunjava svoja obećanja

Ne treba pretjerivati u rezultatskim očekivanjima i već sada razmišljati o nekom dosad neostvarenom dostignuću, dodao je bivši veznjak Osječana koji je kratko vrijeme bio i na klupi, u ulozi šefa stručnog stožera:

- Za još veće domete trebat će i vremena i strpljenja. Sve iznad plasmana među četiri, pet prvoplasiranih na tablici, bilo bi sjajno. A onda, naravno, svake sljedeće godine očekujem nadgradnju i dodatni iskorak. Drago mi je što mogu zaključiti da je Klub po svemu drugačiji u odnosu na sve ove prethodne godine. Vidi se da novi vlasnici ne pričaju bez osnove i argumenata i da svoje najave - realiziraju. Raduje me najava izgradnje novog stadiona, a ono što je također bitno realizirati je poboljšanje uvjeta za rad mlađih kategorija, što se prvenstveno odnosi na terene koji će im biti na raspolaganju.

Puno se toga, dakle, pozitivnog i ohrabrujućeg posložilo u najpopularnijem osječkom sportskom kolektivu...

- I vrlo je bitno da i rezultati momčadi prate sav taj zamah koji dolazi iz klupske logistike. Da je drugačije, ipak bi izostala sva ta euforija koja se sada osjeti u gradu. Svi žele da Osijek opet bude dio europskih natjecanja, a onda se nadam da će i tribine biti pune, kao nekada, rekao je Rupnik.