NK Osijek potpisao Ugovor o suradnji sa Specijalnom bolnicom Sveta Katarina koja skrbi o brojnim vrhunskim sportašima

Profesor doktor Dragan Primorac održao je zanimljivo predavanje u prostoru Sporthousea u Osijeku, kojemu je nazočilo više prvotimaca našeg prvoligaša, uz ljude iz stručnog stožera i klupske logistike. Tema je bila personalizirana medicina, a u kontekstu onoga što prestižna hrvatska zdravstvena ustanova, Specijalna bolnica Sveta Katarina u Zaboku, kojoj je Primorac na čelu, pruža svojim pacijentima.

"Predavanje je bilo vezano uz temu koja je budućnost medicine, dakle, kako ordinirati najbolju moguću terapiju za pojedinca, sukladno analizi njegova genoma. Svjedočimo da i Hrvatska može biti u društvu najboljih kada govorimo o personaliziranoj medicini. Specijalna bolnica Sveta Katarina je danas već europski centar izvrsnosti, dolaze nam vrhunski sportaši, nogometaši Reala i Barcelone te mnogi drugi, a jedini kriterij pri njihovom odabiru je korištenje najnovije tehnologije uz vrhunski tim medicinskih stručnjaka."

Nobelovci dolaze u Dubrovnik

Još je nešto ugledni hrvatski znanstvenik iz područja medicine i bivši ministar želio posebno naglasiti: 

"Većinu tih medologija koje mi koristimo, ne primjenjuju institucije unutar Europske unije. Mi smo mnogima izazov, ali s druge strane moramo imati i veliku odgovornost jer je moja želja da ne budemo dostupni samo onima koji imaju novaca da to i plate, nego da naše usluge može koristiti puno šira populacija."

Najavio je Primorac i jedan veliki događaj koji će uslijediti polovicom iduće godine: 

"Dubrovnik će u lipnju 2017. zaista biti svjetska pozornica znanja! Dovest ćemo na naš Jadran petero dobitnika Nobelove nagrade koji će pričati o svojim iskustvima iz personalizirane medicine, uz poruku kako će izgledati medicina 22. stoljeća. A ono što me pritom neizmjerno čini sretnim je da će te poruke otići u svijet baš iz naše Hrvatske."

Službena bolnica NK Osijek

Za nas je posebno važno da je NK Osijek potpisao Ugovor o suradnji sa Specijalnom bolnicom Sveta Katarina, na obostrano zadovoljstvo.

"Divni su ljudi u Nogometnom klubu Osijek, od srca im čestitam na odličnim rezultatima koje momčad ostvaruje ove sezone. Hvala im na tome što su svoje igrače uputili na ovo predavanje jer je dio onoga što sam pričao upravo usmjeren prema sportašima. Sveta Katarina je postala službena bolnica NK Osijeka i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da igrači budu što spremniji, a ne daj Bože ako se ozlijede da dobiju najbolju moguću skrb", zaključio je Primorac. 

Primorčevom predavanju u osječkom SportHouseu nazočili su i  posebni savjetnik predsjednice Republike za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, dožupan Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, prorektor Sveučilišta J.J. Strossmayera za financije Tomislav Mrčela, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku Aleksandar Včev i mnogi drugi gosti.