Nakon poraza se trebaju izvući pouke, a dojam popraviti već u sljedećem kolu, naglašavaju Mikulić i Knežević

Osječki nogometaši svjesni su činjenice da u Rijeci jednostavno nisu bili pravi. Nastup protiv lidera na tablici bio je, uz uvjerljiv poraz, i najslabije izdanje Bijelo-plavih od početka sezone, uz uvažavanje činjenice da je i protivnik bio najjači do sada. Razgovarali smo nakon utakmice s najboljim pojedincem u redovima našeg prvoligaša, a to je bio vratar Zvonimir Mikulić.

Nismo nikako odgovorili na njihovu kvalitetu i agresivnost. Lagano su kretali i dolazili do našeg gola, bez nekih problema dolazili u šanse i znali su to materijalizirati. Na kraju moram priznati da je rezultat realan jer smo bili puno slabija momčad u odnosu na domaćina. Nije problem priznati da je Rijeka ovoga trenutka prejaka za nas, oni su već četiri godine u stvaranju momčadi koja će imati prigodu boriti se za naslov prvaka i mislim da im je ovo najjači i najkompaktniji kadar do sada. Uostalom, oni to pokazuju svojim igrama i rezultatima. Deklasirali su i Hajduk i Dinamo, sada su uvjerljivo i nas pobijedili, što dovoljno govori o njihovoj snazi i kvaliteti. Što se nas tiče, očito još moramo puno raditi da bismo došli na tu razinu. No, nećemo sigurno odustati, rekao je Mikulić.

Nužna je maksimalna koncentracija

Osječki je čuvar mreže istaknuo kako treba što prije arhivirati susret s Riječanima i razmišljati o onome što slijedi:

Treba sada malo odmoriti glave, vidjeti gdje smo sve griješili i što trebamo napraviti da bismo izgledali bolje u sljedećim utakmicama. Već u nedjelju s Lokomotivom pred našim navijačima moramo pokazati svoje stvarne mogućnosti i osvojiti bodove. To će, na neki način, biti dvoboj istine za nas jer je Lokomotiva jedno mjesto ispod nas na tablici i sigurno još ne odustaje od europskih ambicija bez obzira na trenutno veliki bodovni zaostatak. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i nakon dužeg vremena ostvariti važnu pobjedu.

I iskusni veznjak Josip Knežević je nakon poraza na Rujevici zaključio da su Riječani ovoga trenutka najkvalitetnija momčad u HNL-u i da Osječani nemaju za čime žaliti jer su uistinu nadigrani:

Koristim priliku da čestitam Rijeci koja je bila bolja od nas u svim segmentima igre. Na kraju mi je, naravno, žao što smo mi bili skromni ovaj puta, ali to je sigurno i odraz vrijednosti našeg protivnika. Znali smo da su oni jaki na svim pozicijama, posebno u prodorima po bokovima, ali ih je teško zaustaviti i neutralizirati jer vrlo dobro stvaraju višak igrača. Stvarno su moćni, no činjenica je također da smo bili slabi, ističe Knežević.

Lokomotiva je, također, opasna

Nisu Osječani kukali nakon neuspješno odrađenog derbija, nego je u razmišljanjima igrača prvenstveno spoznaja da se u idućim dvobojima mora pokazati bolji nogomet od onoga u Rijeci. Knežević o tomu kaže:

Uvijek se nakon takvih poraza mora još jače i ozbiljnije prionuti treninzima i čekati sljedeću utakmicu da bismo pokazali kako vrijedimo puno više od onoga što smo prezentirali na Rujevici. Lokomotiva je također opasna i sigurno ćemo morati zaigrati daleko bolje da bismo došli do pobjede koja nam je zaista potrebna. Imamo deset bodova prednosti u odnosu na „Lokose“ i sada tu razliku možemo i dodatno povećati, pa to ne bismo smjeli propustiti.