Krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća Bijelo-plave je redovito pratio veliki broj navijača.

Oni nešto stariji navijači osječkog nogometnog prvoligaša rado se prisjećaju utakmica Bijelo-plavih otprije gotovo četrdesetak godina. Razlog nisu prvenstveno ostvareni rezultati iz državnih prvenstava nekadašnje „Jugo-lige“ jer u onoj konkurenciji teško je bilo probiti se i među deset najboljih, ali se pamti nešto drugo.

I na ovoj fotografiji, snimljenoj početkom sezone 1979/80., vidljivo je kakvu su navijačku potporu imali tadašnji nogometaši Osijeka. Istočna je tribina gotovo redovito bila ispunjena, a Gradski vrt je bio poznat kao stadion na kojem gosti teško dolaze do bodova, bez obzira na svoju snagu i kvalitetu. 

Vratiti publiku na tribine

Mnogi će reći i zaključiti kako su se vremena prilično promijenila i sigurno su u pravu. No, NK Osijek želi vratiti publiku na svoje utakmice i to će svakako i dalje ostati jedna od najvažnijih zadaća ne samo naše momčadi i stručnog stožera, nego i klupskoga čelništva.

Jasno je da najviše toga ovisi o igrama i rezultatima, pritom priželjkujemo i skorašnji povratak na europsku scenu na kojoj Osječani nisu bili već godinama, nadajući se kako će sve veći broj naših sugrađana dolaziti na tribine i bodriti Bijelo-plave. 

Dodajmo na kraju kako su na priloženoj fotografiji: Ratomir Dujković, Mile Dumančić, Ivica Miljković, Ivan Maras, Marinko Sumić, Luka Dilber (stoje, slijeva), Goran Popović, Mario Bajtl, Ivan Lukačević, Mustafa Hukić i Ivica Grnja.