Premijerni slavonski derbi je odigran 14. ožujka 1992., a rezultat je bio neriješen 1:1.

Uslijed ratnih okolnosti koje su u našoj državi vladale početkom devedesetih godina, prvu službenu utakmicu u HNL-u nogometaši Cibalije i Osijeka odigrali su na „neutralnom“ terenu i to 14. ožujka 1992. u okviru 4. kola državnog prvenstva.

Igralo se u Đakovu gdje su i jedni i drugi znali biti domaćini zbog nemogućnosti igranja na svojim stadionima. Vinkovčani su tada imali, uvjetno rečeno, prednost domaćeg travnjaka, a susret je završio neriješenim rezultatom 1:1. Cibalia je povela golom Gorana Meštrovića u 51., dok je izjednačenje Osječanima donio Nenad Bjelica u 77. minuti.

Petković protiv Čordaša

Za Bijelo-plave su u tom dvoboju igrali: Perić, S. Vranješ (Vidović), Kastel, Kulešević, A. Petrović, Rupnik, Steinbruckner, Pakasin, Bjelica, Špehar (Bajsić) i Labak. Momčad je s klupe vodio Stjepan Čordaš.

Trener vinkovačkog sastava bio je Mile Petković koji je na teren poslao jedanaestoricu: Mrmić, Pernar, Zahirović, Raguž, Kvesić, Lončarević, M. Meštrović, S. Halilović, G. Meštrović, Da. Čop (Islami)  i Markovinović (Jozinović).