Prvi puta od početka ove sezone Bijelo-plavi su izgubili drugi susret za redom, a svoje prilike nisu uspjeli realizirati.

Slabije izdanje našeg prvoligaša u gostima kod Lokomotive bilo je, nažalost, i rezultatski kažnjeno. Domaćin je u Kranjčevićevoj slavio s 2:0 iskoristivši svoje prigode dok su Bijelo-plavi ovaj puta ostali bez postignutog gola iako su izgledne šanse imali Ejupi i Boban u prvom poluvremenu, te posebno Knežević (u dva navrata) i Vojnović u drugih 45 minuta. Kako je to rekao i trener Zoran Zekić po svršetku utakmice, Osijek jednostavno nije bio u onom izdanju, na koje nas je osječka momčad naviknula na većini gostovanja minule jeseni kada se pobjeđivalo u velikoj, zapravo sjajnoj seriji.Nekako je od početka dvoboja bilo vidljivo da će to biti teška zadaća za Osječane jer nisu uspjeli uhvatiti svoj tempo i ritam igre, jednostavno to nije bio – njihov dan. Posljedica lošijeg nastupa je drugi uzastopni poraz u borbi za bodove, a to se Osijeku prvi puta dogodilo od početka sezone.

Pogreške treba brzo ispravljati

Dakako da se iz svakoga nastupa izvlače određene pouke, pa će i naši igrači, analizirajući sa stručnim stožerom u čemu su griješili, doći do zaključka da su mogli i trebali pružiti više u svakom pogledu. Pogreške treba brzo ispravljati jer je raspored takav da Barišiću i suigračima već u srijedu slijedi novo, veliko iskušenje. Vjerojatno i najveće  ovoga trenutka jer će protivnik opet biti snažna i vrlo kvalitetna Rijeka koja nas čeka na svojoj Rujevici u polufinalu Kupa Hrvatske. Podrazumijeva se da će oni za koje se Zekić odluči poslati ih na travnjak u tom dvoboju, morati biti na značajno višoj razini u odnosu na skromniju prezentaciju u Kranjčevićevoj. Osijek to, govoreći prvenstveno o kolektivu, zasigurno može. Uostalom, nedavni ogled s Riječanima u Gradskom vrtu je pokazao, unatoč porazu, da se i protiv najboljih može biti konkurentan. Zato se nadamo da je „epizoda Lokomotiva“ bila samo  prolazna slabost koja će brzo biti zaboravljena.