Dinamo ostao nedodirljiv! Gosti su dobro igrali u prvih dvadesetak minuta, nakon čega je domaćin preuzeo kontrolu i postao nadmoćniji što je okrunio s tri pogotka.

Osijek je još jednom uvjerljivo poražen u Maksimiru, ovaj put u okviru 29.kola HNL-a. Dinamo je slavio s 3:0 i učvrstio se na vodećoj poziciji, dok su Osječani ostali osmi na tablici. Po svršetku susreta u kojem se Dinamo nastavio tradiciju pobjeda protiv bijelo-plavih na domaćem terenu, trener Osijeka Zoran Zekić čestitao je protivniku, a sa svojim će igračima zasigurno proanalizirati slabosti i pogreške koje su uvjetovale rezultatski minus.

- Nešto smo i odigrali u prvih dvadesetak minuta, bilo je i situacija u kojima smo priprijetili, ali smo nakon toga izgledali mlako i olakšali smo Dinamu posao. Upozoravao sam igrače da moramo spriječiti njihov višak na krilnim pozicijama i onda nam se dogodi da sve golove dobijemo baš na takav način. Nismo znali i uspjevali odgovoriti u tom dijelu igre, presporo smo djelovali u sredini, a pojavila se kod pojedinaca i taktička neodgovornost o čemu također moramo povesti računa, da nam se takve stvari ne bi ponavljale. Osobno nisam očekivao da će rezultat biti ovakav jer smo se dva tjedna pripremali za ovaj susret i bez obzira koliko je Dinamo kvalitetan, vjerovao sam da se možemo bolje i čvršće suprostaviti. No, moramo se odmah koncentrirati na idućeg suparnika, budući da nam već u petak stiže Split u Gradski vrt. I dalje smo u opasnoj zoni, svaki bod nam je itekako dragocjen i moramo učiniti sve da se izborimo za pobjedu, pričao je Zekić.