danas ćemo pratiti još jednu iznimno važnu utakmicu za momčad našeg prvoligaša, ovaj puta na domaćem terenu protiv Splita koji ima ambicije da i ove sezone izbori Europu...

                                               NK OSIJEK - RNK SPLIT   0:0

Iako su u ovoj utakmici zasigurno željeli pobjedu, nakon svega što smo vidjeli, možemo zaključiti da je za Osijek najvažnije da - nije izgubio. Split se ponovno predstavio kao vrlo neugodan i opasan protivnik, iako su gosti doputovali u Gradski vrt bez nekocine standardnih prvotimaca. No, tko zna kako bi ovaj dvoboj završio da je Vojnović u 13. minuti iskoristio kazneni udarac...

90' + 3 Barcenas je dobro pucao, Malenica je sada spasio bijelo-plave, kao i dvadesetak sekundi kasnije kada je Špehar podmetnuo glavu na centaršut Topića. Tako je osječki vratar najzaslužniji što je naš prvoligaš sačuvao bod u ovom dvoboju u kojem su gosti ipak bili opasnija momčad.

90' posljednje su minute susreta.

87' na drugoj strani iz daljine se odvažio pucati Topić, lopta odlazi pokraj lijeve vratnice.

87' Lesjak je imao "slobodnjak" sa 17 metara, a pucao je loše u "živi zid".

84' promjena i u splitskom sastavu: igru napušta Pešić, ušao je Topić.

83' posljednja izmjena kod Osječana: Lesjak umjesto Kneževića.

79' Barcenas je vrlo neugodno ubacio loptu pred osječka vrata, jedva je Malenica uspio intervenirati, pa je opasnost otklonjena.

72' žuti karton dobio je Šorša.

69' Čuljak je i ovaj puta dobro centrirao, a Roce zamalo zakasnio.

67' napokon su i domaći stvorili odličnu priliku za vodstvo. Šorša je slijeva ubacio loptu u sredinu, loše je reagirao Maglica, no to nije uspio iskoristiti Grgić koji je bio u idealnoj situaciji, ali je prebacio vrata.

66' mijenja trener gostiju Sablić - povukao je s travnjaka Mišića, a ubacio Špehara.

62' dvostruka izmjena u osječkim redovima: igru su napustili Mioč i Vojnović, a ušli su Roce i Šarić.

59' u prodoru je bio Arroyo, ali u završnici nije uspio proigrati nekoga od suigrača koji su čekali loptu u sredini kaznenog prostora.

56' nevjerojatno je što su promašili "crveni". Sam je ispred Malenice bio Arroyo koji je sa svega četiri metra neometan u padu pogodio gredu od koje se lopta odbila do također slobodnog Pešića koji mat-poziciju ne pretvara u pogodak nego je netko od Osječana s(p)retno skrenuo loptu u korner...

51' prva prilika u nastavku, Čuljak je centrirao s lijeve strane, na loptu je natrčao Knežević, međutim, nije bio precizan.

46' počeo je drugi dio susreta u Gradskom vrtu.

45' + 1 završeno je prvo poluvrijeme u kojem nije bilo golova, uz propušteni jedanesterac domaćih, ali i nekoliko vrlo opasnih gostujućih napada.

45' + 1 Blagojević je odlično pucao iz daljine, a Malenica se iskazao lijepom intervencijom.

45' izmjena kod Splićana: ozlijeđeni Vitus ide na klupu, ušao je F. Maglica.

40' snažni Arroyo je u još jednom naletu, nije uspio uputiti ozbiljniji udarac, budući da je previše otišao u desnu stranu...

35' Pešić pokušava iz daljine, ne ide to u okvir vratiju.

27' "požutio" je preoštri Vojnović.

24' priliku je nakon ubačaja iz kuta imao i Obšivač, no ni on nije uspio pronaći put do mreže domaćina.

23' ponovno prijete "crveni", ovaj puta je Arroyo ušao u šesnaesterac, a Škorić u posljednji trenutak uklizao i odbio loptu u korner.

22' lijepu priliku propustili su gosti. Arroyo je dobro ubacio loptu u kazneni prostor, osječka je obrana bila neodlučna, ali Barcenas u petercu ipak ne uspjeva podmetnuti nogu i svladati Malenicu!

19' žuti karton dobio je Blagojević. Prethodno je kod kaznenog udarca javnu opomenu zaradio i Obšivač.

13' jedanaesterac za Osijek nakon što je Obšivač u šesnaestercu srušio Vojnovića na ubačaj Čuljka. No, udarac Vojnovića s bijele točke u donji desni kut vratar Duka je obranio!

9' uvodno ispitivanje snaga bez prijetnji vratarima.

1' utakmica je upravo započela.

Glavni je sudac I. Bebek (Rijeka), a njegovi su pomoćnici: J. Crnčić (Vrbovec) i K. Ambrinac (Zagreb).

Za Split će od prve minute nastupiti: Duka, Obšivač, Miljković, Rrahmani, Vitus, Blagojević, Grubišić, Barcenas, Pešić, Mišić i Arroyo.

Osijek će igrati u sljedećem sastavu: Malenica, Radotić, Lukić, Škorić, Čuljak, Kurtović, Mioč, Šorša, Knežević, Vojnović i Grgić.

Malo je gledatelja na tribinama (brojači pokazuju 926), ali se nadamo da će osječki navijači zadovoljni napustiti stadion nakon današnjeg susreta.

Pozdrav iz Gradskog vrta!