Videoton je svladao bijelo-plave s 2:0, a Osijeku je ovaj puta sreća potpuno okrenula leđa

Vrlo korisnu provjeru imali su nogometaši Osijeka u mađarskom Felcsutu, u ogledu s Videotonom iz Szekeshfehesvara. Utakmica je odigrana na zaista prekrasnom malom stadionu „Pancho Arena“ u rodnom mjestu mađarskog premijera Viktora Orbana (susret je pratio s tribina!) koji je i najzaslužniji za izgradnju toga objekta i općenito nogometnog kompleksa „Puskas Akademija“ koji je, svakako ,priča za sebe... Što se same utakmice tiče, Mađari su pobijedili s 2:0 golovima Feczesina u 35. i Lazovića u 72. minuti, a kuriozitet ovoga susreta je svakako u činjenici da su Osječani čak u četiri navrata – pogađali vratnicu! To se zaista rijetko viđa na nogometnim terenima...

Dakle, rezultat je mogao biti i posve drugačiji da su bijelo-plavi imali samo malo više sportske sreće koja je ovaj puta tijekom svih 90 minuta bila saveznik mađarskog prvoligaša. U dva navrata okvir vratiju pogađao je Perošević u drugom poluvremenu, a jednom su to učinili Lopa i Mioč koji je prvi opasno zaprijetio vrataru Videotona. U svakom slučaju, bio je to zanimljiv dvoboj koji je, vjerujemo, treneru Zoranu Zekiću dobro došao uoči skorašnjeg gostovanja kod Dinama u Maksimiru, dakako u borbi za prvenstvene bodove.

Podsjetit ćemo, na kraju, da je Osijek u Felcsutu nastupio u sastavu: Malenica, Matas (od 46. Džolan), Arsenić, Barać, Barišić, Lukić (od 79. Mišković), Mioč, Knežević (od 46. Lulić), Grgić (od 61. Žaper), Boban (od 46. Lopa) i Ejupi (od 46. Perošević). Ne smijemo zaboraviti niti skupinu od pedesetak pripadnika Kohorte koji su s tribina „Pancho Arene“ bodrili Osječane od prve do posljednje minute.