Osječka je momčad ostvarila peti uzastopni trijumf u HNL-u i čuva tri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja.

Nastavljen je pobjednički niz Juniora našeg prvoligaša. Ostvaren je i peti uzastopni pun pogodak u natjecanju državnog prvenstva, a u nedjelju je na Bikari poražen zaprešićki Inter s uvjerljivih 3:0. Od početka susreta vidjela se razlika u kvaliteti, pa ni rezultat nije mogao izostati. Domaćin je poveo u 13. minuti kada je precizan s bijele točke bio Prenkpalaj, da bi isti igrač realizirao i drugu najstrožu kaznu, dosuđenu u 59. minuti susreta.

Treći pogodak za Osječane postigao je Durdov dvadesetak minuta prije kraja, što mu je već peti gol ove sezone. Osijek je zadržao vodstvo na ljestvici sa 16 osvojenih bodova, a tri boda manje ima drugoplasirani Slaven Belupo koji je u 6. kolu u gostima svladao Dinamo, dok su Rijeka i Lokomotiva igrali neriješeno 1:1. Na trećem je mjestu Hajduk koji ima 12 bodova. Učenici Igora Budiše imaju i najbolju gol-razliku (+10) i mogu se također pohvaliti činjenicom da su u šest utakmica primili najmanje pogodaka – samo tri!

Kadeti osvojili važne bodove

Pioniri su nam gostovali u Koprivnici gdje su golom Novaka već u 4. minuti poveli protiv Slaven Belupa, ali je na kraju ipak slavio domaćin rezultatom 2:1. Osječani su trenutno na četvrtom mjestu, iza Dinama, Lokomotive i pulske Istre. Na gostovanju u Podravini bila je i naša kadetska momčad koja je slavila s 1:0 pogotkom Stojčevića. Osijek zauzima treću poziciju s 20 bodova na svom kontu, pa je vrlo blizu vodećem Dinamu s 23 i Hajduku koji ima 22 boda. U sljedećem kolu naši će Pioniri i Kadeti igrati u Gradskom vrtu protiv Dinama.

 Bodovno stanje i detaljnije izvještaje naših mlađih kategorija možete provjeriti na sljedećim linkovima:

Juniori

Kadeti

Pioniri