Učenici Hrvoja Kurtovića imali su odlične nastupe u susjednoj Mađarskoj gdje su uvjerljivo osvojli prvo mjesto.

Nije bilo previše prvenstvenih utakmica proteklog vikenda za mlađe kategorije Bijelo-plavih. U Prvoj KLM Pioniri II su gostovali kod Slavonije koju su pobijedili s 2:0 (Mikolčić i autogol), a u Požegi su igrali i Kadeti II, uz neriješen rezultat 1:1 (Lišnić). Početnici su ugostili vršnjake iz Đakova te su uvjerljivo slavili s 5:0 (Rupčić 3, Barić i Majdenić).

U Drugoj KLM Mlađi pioniri II su igrali sa ŽNK Osijek i susret riješili u svoju korist s 3:1 (Đurković 2 i Sopić). U našem gradu je odigran i turnir takozvane „Pilot lige“ za Mlađe pionire, uz dvije pobjede osječke momčadi. Protiv Cibalije je bilo 1:0 (Mažar), dok je Osijek Marsoniju svladao s 3:1 (Vrbanac 2 i Damjanović).

Četiri pobjede i remi


Odličan dojam ostavili su Predpočetnici 2008. koji su nastupili na turniru u mađarskoj Kisvardi i osvojili prvo mjesto. Prvo su pobijedili Ferencvaros s visokih 8:1 (Gagulić 3, Ižaković i Mrkonjić 2 i Bertić), potom je bilo neriješeno 1:1 s Munkacom (Božić), nakon čega je uslijedila još jedna uvjerljiva pobjeda nad Szekelyfoldijem od 6:1 (Mikić 3, Jaman 2 i Korman).

U polufinalnom dvoboju učenici Hrvoja Kurtovića svladali su domaćina Kisvardu s 5:3 (Mikić 3, Gagulić i Jaman), da bi u finalu još jednom bili bolji od Szekelyfoldija, ovaj puta s 5:0 (Mikić 2, Gagulić, Jaman i Mrkonjić). Na kraju ćemo spomenuti i prijateljski ogled između naših Mlađih pionira i Akademije Prvi gol iz Rijeke, a rezultat je bio 2:0 (Ivančan i Mažar).

Pregled svih rezultata:
Sesvete – Pioniri 0:0
Sesvete – Kadeti 1:0
Slavonija – Pioniri II 0:2
Slavonija – Kadeti II 1:1
Početnici – Đakovo 5:0
Mlađi pioniri II – ŽNK Osijek 3:1
Mlađi pioniri – Cibalia 1:0
Mlađi pioniri – Marsonia 3:1
Mlađi pioniri – Akademija Prvi gol 2:0
Predpočetnici – Ferencvaros 8:1
Predpočetnici – Munkac 1:1
Predpočetnici – Szekelyfoldi 6:1
Predpočetnici – Kisvarda 5:3
Predpočetnici – Szekelyfoldi 5:0

Bodovno stanje i detaljnija izvješća s utakmica naših mlađih kategorija možete provjeriti na sljedećim linkovima:

 

Juniori

Kadeti

Pioniri