Osječki veznjak optimistično dočekuje lidera na prvenstvenoj ljestvici uoči subotnjeg derbija

Bliži nam se derbi protiv Dinama kojim će Osijek otvoriti drugi dio natjecateljske godine. Naša je momčad odradila pripreme u Velikoj i Marbelli, trebala bi spremna dočekati sve ono slijedi od 10. veljače, pa zaključno do 19. svibnja, kada će biti završeno državno Prvenstvo. Standardni prvotimac Osječana Benedik Mioč osvrnuo se i na pripreme i ono što svi nestrpljivo očekujemo potkraj ovoga tjedna: 

Imali smo u Španjolskoj četiri dobra protivnika, odigrali jake utakmice koje su nam sigurno dobro došle. Trebamo tako i nastaviti, istim tempom i angažmanom i od prve prvenstvene utakmice u novoj polusezoni. Rezultati nisu bili bajni, nismo ostvarili pobjedu, ali ne bih rekao da zbog toga osjećamo nekakvu nervozu. Vidjelo se i u susretu protiv Lokomotiva da možemo odigrati na visokoj razini, kada smo maksimalno angažirani, podređeni onome što od nas trener traži na terenu. Onda smo sasvim druga momčad u odnosu na neka naša slabija izdanja. Pripreme su iza nas, sada se moramo koncentrirati na prvenstvene dvoboje jer nas već za nekoliko dana očekuje prvi derbi protiv Dinama. 

Svjestan je osječki veznjak da se od Bijelo-plavih dosta očekuje u nastavku sezone, već od prvog nastupa…

Dodatna nam je obveza što igramo pred našim navijačima na domaćem terenu. Jednostavno moramo dati sve od sebe, nadajući se da će i vremenski uvjeti biti relativno povoljni. Pritom je bitno da ne bude novih oborina jer bi nas u suprotnom očekivao vrlo težak teren. No, kako će biti nama, tako će biti i njima, morat ćemo se u tom slučaju što prije prilagoditi okolnostima

Uz navijače je lakše igrati

Na pitanje kako mu se Dinamo čini i može li Osijek biti bolji od lidera, Benedik je rekao:

Uvijek treba vjerovati u pobjedu. Oni su se, doduše, pojačali s dva-tri nova igrača, ali to neće ništa promijeniti u našem pristupu. Znamo kako treba igrati s njima, pokazali smo to u našim prethodnim međusobnim ogledima. Dakle, nešto se definitivno mora pitati i nas. Ako budemo „čiste“ glave, smireni i koncentrirani, siguran sam da možemo pobijediti. 

Važnu ulogu mogla bi u subotu imati i navijačka potpora..

I to će ovisiti o vremenu, no kao i svi dečki iz naše svlačionice volio bih da što više ljudi dođe na tribine. Tada će i nama biti lakše igrati, stoga se nadam da će se navijači odazvati u velikom broju.