Iskusni prvotimac Bijelo-plavih ističe da nikako ne može biti svejedno kakav će se učinak ostvariti u završnici sezone.

Bijelo-plavi imaju iza sebe dva teška gostovanja, protiv Dinama i Rijeke, s kojih su se vratili s tri osvojena boda. O tomu smo nakon odrađenih derbija, a uoči susreta s Lokomotivom razgovarali s našim standardnim prvotimcem Goranom Milovićem. 

Nije to loš bodovni učinak, naprotiv, ali kada znamo da smo u Rijeci do 88. minute držali neriješeni rezultat, onda je jasno da možemo biti i nezadovoljni. No, ipak smo imali dva teška gostovanja prošloga tjedna, a velika je stvar pobijediti Dinamo u Maksimiru. To je stvarno bilo lijepo. Da nismo izgubili na Rujevici ostala bi neizvjesnost u toj borbi za treće mjesto, ovako je ipak realno da ostanemo četvrti. 

Nije isto imati deset bodova više ili manje

Nema revijalnih utakmica, bez obzira što Osječanima četvrto mjesto i Europa više ne mogu izmaći. Obveza je u svim dvobojima postaviti se  odgovorno i ozbiljno na terenu: 

Na nama je da do kraja sezone odigramo najbolje što znamo i da se se već sada pripremimo za ono što nas čeka predstojećeg ljeta. To znači da moramo dati sve od sebe u svakoj nadolazećoj utakmici i pritom ostvariti najviše što možemo. I zbog nas igrača, naših navijača, rekao bih Kluba u cjelini jer nije isto pobjeđivati ili gubiti u završnici Prvenstva. Isto tako puno je ljepše krenuti u pripreme za novu sezonu ako je iza nas uspješna rezultatska serija. Slažem se da nema laganih i revijalnih utakmica, sve su to susreti za bodove i ne može nam biti svejedno hoćemo li osvojiti deset bodova više ili manje. Gleda se na kraju cjelokupna slika sezone i to treba imati na umu. 

Jubilej proslaviti pobjedom

Subotnji ogled s „Lokosima“ u Gradskom vrtu imat će posebnu dimenziju i zbog spoznaje da osječka navijačka skupina slavi svoj 30. rođendan. Pouzdani stoper Bijelo-plavih o tomu kaže: 

Aposlutno! Sigurno da bi se i taj njihov jubilej puno ljepše obilježio s pobjedom i svakako će nam to biti motiv više. Nadam se da će i publika doći u većem broju, da bismo svi skupa proslavili rođendan „Kohorte“ i našu pobjedu. 

Bit će to drukčija utakmica

Nedavno su isti protivnici igrali u Kranjčevićevoj ulici kada je rezultat bio neriješen 1:1…

Bila je to dosta teška utakmica po vrlo nezgodnom travnjaku, a mi baš nismo odgovorili na najbolji način u takvim okolnostima, na zahtjeve koji su pod nas postavljeni uoči tog dvoboja. Rekao bih da tada nismo osvojili bod nego izgubili dva, ali će sada biti sasvim drukčija slika na travnjaku. Uostalom, i „Kohortin“ rođendan je dodatna obveza da pružimo maksimum i dođemo do bodova, napomenuo je Milović.