Napadač našeg prvoligaša se nada da će mu trener ukazati povjerenje i da će Osijek napokon biti bolji od Slaven Belupa.

Nogometaši Osijeka u četvrtak gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici gdje će protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak odigrati susret 27. kola HNL-a. Jasno je da ovaj dvoboj ima veliki značaj za obje momčadi, a posebno za osječku koja ipak ima četiri boda manje u odnosu na svog predstojećeg protivnika i nalazi se u težoj poziciji na prvenstvenoj ljestvici. Zna to,  jako dobro, i napadač bijelo-plavih Jasmin Mešanović s kojim smo razgovarali uoči puta u Podravinu.

"Svi pričamo o toj Koprivnici kao vrlo neugodnom gostovanju. Stalno se to provlači i kroz medije, budući da se spominje ta izrazito loša tradicija koju imamo s njima, kada im dolazimo „na noge“. No,  isto tako se pričalo o našem pozitivnom domaćem nizu s Hajdukom, pa je on prekinut u Gradskom vrtu. Prekinuta je i naša serija nepobjedivosti u Puli, valjda je sada red da i mi nešto preokrenemo u svoju korist", rekao je Mešanović.

Prisjetio se osječki napadač i prethodne utakmice istih protivnika u Koprivnici, kada je domaćin slavio s 2:0 u jesenskom dijelu sezone...

"Uh, kako smo glupe golove dobili, a svoje šanse nismo znali iskoristiti. To se više ne smije ponoviti. Moramo držati kontrolu u sredini terena i probati biti što koncentriraniji u završnici. Ti nam bodovi zaista puno znače i ako ih osvojimo, napravili bismo značajan korak ka opstanku u Ligi. Pratim kako igraju Koprivničanci, čvrsti su i dosta ubojiti kod kuće, sigurno će to biti teška utakmica za nas. Rekao bih da smo podjednake kvalitete, pa bi i najmanja sitnica mogla odlučivati."

Da bi se ostvarila pobjeda, nužno je zabiti barem jedan pogodak, a to Osijeku nije uspjelo već tri susreta uzastopce...

"Radili smo dosta na tome tijekom ove stanke i valjda će se to vidjeti i na utakmicama koje dolaze. Moramo biti odlučni, cijelo vrijeme željeti tu pobjedu i pokušati se nametnuti od samog početka.  Možemo to i vjerujem u pozitivan rasplet."

Priznao je Jasmin da se osjeća i određena nervoza u svlačionici jer su svi svjesni da je situacija prilično kompleksna:

"Da, psihoza je prisutna već zbog same činjenice da smo u „mrtvoj“ utrci sa Zadrom i Istrom. Sada ulazimo u onu fazu prvenstva kada je svaki bod posebno bitan i svaki koji je pritom ispušten – teško se nadoknađuje. Znamo da imamo dosta  težak raspored, u sljedećih mjesec dana gotovo stalno ćemo biti u gostima i zato stalno moramo tražiti priliku da nekoga iznenadimo."

Mešanović ne zna hoće li ga trener Šušak uvrstiti u početnu jedanaestoricu, ali se nada da će dobiti povjerenje:

"A znate kako to ide... moje je da treniram i pokušam uvjeriti šefa da sam ja taj, a na njemu je odluka. Mislim da dajem sve od sebe na svakom treningu i vjerujem da ću startati od prve minute. Potpuno sam spreman, forma je također OK, a valjda će doći i još poneki pogodak."

Do sada ih je postigao četiri ove sezone i nastojat će taj učinak popraviti u preostalim utakmicama:

"Svaki igrač, a posebno napadač, sigurno razmišlja i o vlastitoj statistici. Međutim, svima mora biti klub ispred pojedinačnog učinka. Osobno nikad ne bih mogao biti zadovoljan da sam prvi strijelac momčadi koja bi doživjela sudbinu da ispadne iz Lige. Tada i svi mi manje vrijedimo."

Ugovor mu vrijedi do lipnja ove godine, brzo će morati odlučiti što dalje...

"Doći će i to na red, nakon izborenog opstanka. Vidjet ćemo, naravno da će dosta toga ovisiti i o tome koliko ću igrati do kraja sezone. Zato je sada rano o tome govoriti", zaključio je Mešanović.