Osječki veznjak itekako respektira lidera na tablici, ali i poručuje kako ga se može iznenaditi

Bijelo-plavi se vrlo intenzivno pripremaju za nedjeljno gostovanje kod vodećih Riječana. Stanku u HNL-u uslijed kvalifikacijskih nastupa naše nacionalne vrste, osječka je momčad iskoristila za pojačani rad, a trener Zoran Zekić sa svojim suradnicima svakodnevno traži najbolja rješenja za početnu jedanaestoricu u predstojećem derbiju. Svaki bi prvotimac našeg prvoligaša poželio zaigrati protiv Rijeke na Rujevici u situaciji kada će na suprotnim stranama terena biti vodeći klubovi državnog prvenstva. Veznjak Domagoj Pušić ukratko se osvrnuo na redovne aktivnosti nakon posljednjeg ogleda kojega su Osječani imali s Interom...

- Imali smo proteklih dana uglavnom po dva treninga što znači da se dobro pripremamo za gostovanje kod lidera na tablici. Pucačku formu smo na pravi način „hvatali“ protiv trećeligaša Vukovara '91 na Memorijalu Blage Zadre, a strijelci su nam bili prilično raspucani. Trener nam je rekao da samo trebamo nastaviti raditi kako smo to dosad činili i da rezultati neće izostati i osobno također vjerujem da je tako. Atmosfera je i dalje dobra, nisu nas poljuljala ova dva zadnja remija na domaćem terenu, uostalom i dalje smo drugi na ljestvici, pričao je Pušić.

Nije lako mijenjati mentalitet

Imao je Osijek lijepu priliku sasvim se približiti Riječanima na tablici, ali su ipak izostale pobjede na domaćem terenu protiv Istre i Intera...

- Nadali smo se svi skupa da ćemo pobijediti u sve tri domaće utakmice u nizu i osvojiti maksimalan broj bodova, međutim, to se ipak nije dogodilo. Nije lako promijeniti mentalitet u momčadi nakon što se Osijek tri sezone borio za opstanak u Ligi i spašavao se u posljednjim kolima. Sad imamo situaciju da svi suparnici koji dolaze u Gradski vrt razmišljaju prvenstveno kako se obraniti, a mi još nismo naviknuti na ulogu favorita koji ima dominaciju i to nam stvara probleme. Šteta, imali smo jako puno prilika protiv Intera, no nismo bili precizni u završnici dok smo bodove sa Istrom ispustili zaista nesretno. Vjerujem da će nam se to negdje vratiti, nadam se već na Rujevici.

Rijeka nije slučajno prva

Domagoj Pušić jedno je vrijeme proveo u redovima riječkog prvoligaša, poznaje mogućnosti nekadašnjih suigrača, a cijeni i sve one druge igrače koji su u međuvremenu pristupili Kekovoj momčadi:

- Rijeka po meni trenutno igra najbolji nogomet u HNL-u. Imaju vrlo dobru momčad, jako dobre pojedince i kvalitetnog trenera koji je već dugo tamo, zna što želi i na koji način to ostvariti. Sigurno je da nisu slučajno prvi na tablici, bez ijednog poraza, no mi ćemo se na najbolji način pripremiti za taj susret, a zna se kakav učinak do sada imamo u gostima. Mislim da nas čeka jako zanimljiv dvoboj, vjerujem i vrlo neizvjestan od početka do kraja. Naravno da se nadam da ćemo na kraju mi biti zadovoljniji nego oni.