Više od 200 dana Osijek nije poražen u Gradskom vrtu, a Skender u svom mandatu ima osam pobjeda i jedan remi.

Kada je aktualno čelništvo Bijelo-plavih preuzimalo dužnost u veljači 2016. godine, klupski predsjednik Ivan Meštrović je kao jednu od svojih javno izraženih želja spomenuo Gradski vrt kao neosvojivu „tvrđavu“. Nije to odmah bilo tako, čak su Bijelo-plavi jedno vrijeme bili puno uspješniji na gostujućim terenima pri čemu se poneki domaći kiks nije previše odražavao na ukupnu sliku i plasman osječke momčadi u HNL-u. U tom kontekstu zgodno je osvrnuti se na spoznaju kako Osijek na svom travnjaku nije poražen gotovo šest mjeseci, odnosno više od 200 dana!

Padali su Dinamo, Rijeka, Hajduk…

Posljednji puta Osječani su izgubili pred svojim navijačima 3. veljače ove godine, kada je Hajduk, dosta sretno i spretno, na samom početku proljetne polusezone slavio s 1:0. Nitko nakon toga više nije odnio sva tri boda iz grada na Dravi, a posebno uspješan skor na domaćem travnjaku naš prvoligaš ima u trenerskoj eri Dine Skendera. On je preuzeo kormilo krajem ožujka i u dosadašnjih osam utakmica koje je vodio s klupe u HNL-u može se pohvaliti sa sedam pobjeda i samo jednim remijem. Tomu treba dodati i europski nastup s CSKA-om u kojem su o prolasku odlučivali jedanaesterci, no Osijek je prije njih imao 1:0 u svoju korist. Gol-razlika je pritom 16:4 što također govori o učinkovitosti Skenderovih izabranika. Padali su ovdje, između ostalih, Dinamo, Rijeka i Hajduk, nitko iz „velike četvorke“ nije ostao neokrznut.

Iz Gradskog vrta se ne odlazi razočaran

Vratit ću se i na ono što je Dino ostvario na klupi Osijeka II, u natjecanju Druge lige. U domaćim nastupima imao je također osam prvenstvenih dvoboja, uz šest pobjeda i dva neriješena rezultata. Omjer postignutih i primljenih pogodaka pritom je bio 14:3, također bez ijednog poraza u Gradskom vrtu. To je svakako za respekt, a ljubitelji nogometa koji dolaze na naš stadion definitivno ne odlaze razočarani. Takav niz ohrabruje i pokazuje da Osječani imaju gard koji se može okarakterizirati prepoznatljivim jer svojim gostima uistinu prepuštaju jako malo toga. Zaključio bih da je to jedan od bitnih preduvjeta da se i ove sezone ostvare ciljevi i ambicije jer onaj tko ne gubi bodove kod kuće sigurno može računati na plasman među najboljima.

Napisao: Mario Mihić

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL