U borbi za najviše ciljeve, itekako je važno imati maksimalnu navijačku potporu koju Bijelo-plavi svakako očekuju.

Nastavak sezone je pred vratima, a svi koji prate HNL nekako s radošću ističu kako nam domaće prvenstvo odavno već nije bilo ovako napeto i zanimljivo. Uistinu je borba za prvaka Hrvatske iznimno uzbudljiva i vodi se među najboljim hrvatskim klubovima, a u tom je kvartetu, dakako, i naš Osijek. Činjenica da tu utrku nastavljamo sasvim izjednačeni s konkurentima, zagolicala je mnoge ljubitelje nogometa. Vjerujem i iskreno se nadam da će potaknuti i navijače Bijelo-plavih da u većem broju pohode Gradski vrt i daju najizravniju podršku svojoj momčadi koja optimistično i motivirano iščekuje nove izazove. Uzdajući se prvenstveno u neupitnu kvalitetu i stručan rad, ali i prizivajući sve one koji osjećaju pripadnost jedinom slavonskom prvoligašu, da nam stalno budu onaj tako važni, nekada čak i presudni 12. igrač.

Potrebno je kolektivno „ludilo“

Ono što nam je jesenas nedostajalo svakako je više publike. Po tko zna koji puta ćemo svi skupa u Klubu ponoviti kako razumijemo da je puno toga utjecalo na smanjenu posjetu, ne samo na našem stadionu, ali opet… Borimo se za najviše ciljeve, dečki daju sve od sebe na terenu, prilika je da naprave nešto uistinu veliko, pa i povijesno, ono o čemu sanjamo. U tom je kontekstu nužno mobilizirati doslovno sve snage, unutarnje i vanjske, pri čemu je potpora s tribina itekako bitna. Drugim riječima, potrebno nam je kolektivno „ludilo“ u onom pozitivnom smislu, da svi prepoznaju situaciju i ne ostanu po strani. Ovo je sezona u kojoj možemo zajedno toliko toga napraviti, pa bi zaista bila šteta da se sada maksimalno ne angažiramo, svatko na svoj način. Igrači na travnjaku, a svi mi oko njega, neupitnom podrškom na svakoj sljedećoj utakmici.

Potaknimo i motivirajmo jedni druge

Već u subotu protiv Slaven Belupa je prilika da udružimo snage, zapnemo od početka i ne posustanemo sve do kraja. To smo dugo priželjkivali, da je Osijek taj koji može pomrsiti račune onima koji su dosad osvajali titule. Prošle smo se godine već ozbiljno približili, sada smo se još i više uzdignuli tako da imamo baš ono što svakog navijača naprosto mora zaintrigirati i motivirati – juriš na trofej(e). Bilo bi lijepo, svakako i poželjno, da nam momčad u takva iskušenja odmah krene uz brojniju Kohortu i sve one koji vole NK Osijek i žele mu dosad najveći iskorak od osnutka Kluba. Potaknimo i motivirajmo jedni druge, vrijeme je da se pokrenemo i pokažemo da smo najjači kada je najpotrebnije. Unatoč virusu, hladnoći ili tko zna čemu. Momčad treba i zaslužuje pravu podršku svojih fanova da je i mi guramo prema cilju. Jače nego dosad.