Naš je kapetan treći puta zabio Slaven Belupu, baš kao i Lopa kojemu je to bio prvi prvenstveni gol u gostima za Osijek.

Postoji nekoliko zanimljivosti vezanih uz utakmicu Slaven Belupa i Osijeka kojoj se rado vraćam i nekoliko dana nakon naše najuvjerljivije ovosezonske pobjede. Prije svega, bila je to najuvjerljivija pobjeda Bijelo-plavih nad Koprivničanima u svim njihovim dosadašnjim međusobnim susretima, što je svakako vrijedno pozornosti. Isto se odnosi i na jubilej našeg kapetana Mileta Škorića koji je u subotu na stadionu „Ivan Kušek Apaš“ odigrao svoju 200. prvenstvenu utakmicu za Bijelo-plave. Inače je do sada za Osijek skupio 231 službeni nastup. Od svojih 15 ligaških pogodaka najviše ih je postigao upravo „Farmaceutima“ jer im je triput zatresao mrežu od sezone 2014/15, pa do sada.

Marić ne štedi Koprivničane

U tri navrata Slaven Belupu je zabijao i Dmytro Lopa, a kuriozitet je u činjenici da je naš Ukrajinac prošloga vikenda polučio svoj prvi prvenstveni pogodak za Osijek izvan Gradskog vrta! Znao je on i prije zabijati u gostima (Šibenik i Vukovar), no to je bilo u natjecanju za Kup Hrvatske. I Mirku Mariću su Koprivničani sasvim poželjan protivnik jer otkako je u redovima našeg prvoligaša ovo mu je već četvrti gol u ogledima s Podravcima! I tu priča ne završava. Ove sezone osječki udarni napadački dvojac se upravo s ovim protivnikom uspio zajedno upisati među strijelce. Mance je „otključao bravu“ i na početku Prvenstva na domaćem terenu, a potom je zabio i Marić za konačnih 2:0. U subotu su istim redoslijedom pogađali mrežu, da bi im se potom priključili gore već spomenuti Lopa i Škorić za konačnih 0:4.

Napisao: Mario Mihić

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL