Prošlo je već više od 380 dana od posljednjeg poraza u Gradskom vrtu, a seriju nepobjedivosti svakako želimo nastaviti!

Uvijek je lijepo pozabaviti se onim klupskim dostignućima koji spadaju u rekorde, odnosno nekakve povijesne dosege po bilo čemu. Pritom mi je zadovoljstvo pisati i o dosad najdužem nizu nepobjedivosti u Gradskom vrtu koji sada traje više od godinu dana! Naime, posljednji put ovdje smo pomalo nes(p)retno izgubili od Hajduka, a bilo je to 3. veljače 2019. kada su Splićani slavili s 1:0. Svi koji smo i tada bili na tribinama sjećamo se kako je rezultat mogao biti puno drugačiji, da je naša momčad iskoristila svoje šanse… No, nismo previše kukali, vjerujući da se takav scenarij neće ponavljati u susretima koji su nadolazili na domaćem terenu. I pokazalo se da smo izgurali više od 380 dana bez poraza pred svojim navijačima.

Postavljanje novih rekorda

To je svakako za pohvalu i sada je još veći motiv našim nogometašima da tu seriju produže i postave nove rekorde. U tom razdoblju NK Osijek je redom odigrao ove utakmice: Istra 1961 1:0, Slaven Belupo 1:1, Lokomotiva 1:1, Gorica 2:2, Rudeš 2:0, Dinamo 2:1, Rijeka 2:1, Inter 3:1, Slaven Belupo 2:0, CSKA Sofia 1:0, Inter 3:1, Dinamo 0:0, Hajduk 1:0, Varaždin 2:2, Gorica 2:1, Rijeka 3:2, Istra 1961 1:0, Lokomotiva 4:0, Slaven Belupo 3:2, Inter 1:1 i Dinamo 1:0. Dakle, osječki je prvoligaš u 21 susretu ostvario 15 pobjeda i 6 remija postigavši 38, a primivši 16 pogodaka. Najčešće je strijelac bio Mirko Marić koji je zabio 16 golova. Samo je jedan susret završio bez golova i to onaj s Dinamom u ljeto prošle godine. Bilo je, doduše, i nekih rezultata koji nas i nisu usrećili kada smo podijelili bodove s momčadima protiv kojih smo imali ulogu favorita, međutim, ne može se učestalo ni pobjeđivati.

Neka Gradski vrt ostane neosvojiva tvrđava!

Raščlanjujući sve te utakmice u trenerskim mandatima, četiri ih je bilo pod vodstvom Zorana Zekića, u sljedećih deset za kormilom je bio Dino Skender, dok posljednjih sedam potpisuje Ivica Kulešević. Iduće domaćinstvo nam donosi ogled s Hajdukom što će biti novi izazov za Bijelo-plave, no itekako dobro Splićani znaju kakvo ih gostovanje ovdje čeka, imajući u vidu i većinu prethodnih na istom stadionu tijekom proteklih godina. Svi u NK Osijek itekako želimo da naš dom što duže ostane neosvojiva tvrđava za protivnike koji nam dolaze u goste te da i nadalje pobjede ostanu najčešći ishod službenih dvoboja u Gradskom vrtu.

Napisao: Mario Mihić

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL