Činjenica je da se momčad mora trgnuti, no isto tako je bitno nijednog trenutka ne posumnjati u svoje mogućnosti.

Nije to start sezone kakvom smo se nadali, to svi znamo i prihvaćamo. Jasno je da se očekivalo više, ali neupitni bodovni manjak iz prva dva kola ne znači da NK Osijek bilo što mijenja u svojim ambicijama. Može se i treba govoriti o tome što se mora popraviti i unaprijediti, no da zavlada defetizam nakon samo dvije prvenstvene runde ipak je čudno, koliko god su narasla očekivanja navijača i svih onih kojima je Klub u srcu. Razumljiva je želja istinskih fanova da se što prije okrene nova stranica u kontekstu boljih igara i rezultata u nadolazećim utakmicama. To želimo i svi u Klubu, međutim, svakako je preuranjeno za dramatiziranje u situaciji kada su ispred nas još 34 dvoboja u HNL-u.

Što prije uhvatiti pravi ritam

Nitko ne traži alibi, ni trener koji je uvijek i u svakoj sredini najodgovorniji za ono što se događa na terenu, niti se igrači izvlače na „ovo ili ono“. Krenulo je slabo, skromni bod iz dvije domaće utakmice sigurno nikoga ne može i neće zadovoljiti, ali bi bilo zasigurno loše kada bi se sumnja uvukla i u svlačionicu Bijelo-plavih, u smislu istinskih mogućnosti, dakle igračkih vrijednosti kadra koji je na raspolaganju stručnom stožeru. Jasno je da ima onih koji se moraju trgnuti i što prije vratiti u formu koju su, više-manje, kontinuirano držali od kraja svibnja do svršetka srpnja ove godine. Komentirati da su ti isti igrači sada manje vrijedni ili nedorasli osječkim ambicijama je površno i neutemeljeno jer kako su sve do prije dvadesetak dana mogli biti kvalitetni, a sada je odjednom za neke dvojbeno koliko i što mogu. Na njima je da žurno uhvate pravi ritam jer će onda i momčad u cjelini izgledati kompaktnije i konkretnije.

Navijačima vratiti optimizam

Ne bi bilo normalno ni da nas ne brine mršavi učinak, daleko od toga. Tako ne smije razmišljati nitko u Gradskom vrtu, posebno jer ciljevi ostaju nepromijenjeni. Isto tako, nije baš ni logično da se sezona u samome začetku ocjenjuje „vjerojatno promašenom“. Sjetimo se kako je zagrebačka Lokomotiva lani krenula u prvenstvo s tri uzastopna poraza i gol-razlikom 0:7, pa je na kraju uspjela osvojiti drugo mjesto. Nemojmo, stoga, ishitreno donositi zaključke, što ne znači da svatko ne treba imati neko svoje viđenje o svemu navedenom. Ni meni nikad nije i ne može biti lijepo pogledati u bilo kojem trenutku na ljestvicu HNL-a, a da Osijeka nema među vodećima, barem u četvorci na vrhu.  Međutim, za konkretnije (pr)ocjene ipak je prerano. I sam ću puno više očekivati već u nedjelju u Maksimiru, vjerujući kako će nam svima, navijačima posebno, naši igrači pružiti dosta razloga za optimizam u nastavku sezone.

Napisao: Mario Mihić