Igrat će se 18. prosinca, a sva će prikupljena sredstva biti utrošena za izgradnju rehabilitacijsko-senzoričkog Parka.

Već tradicionalno, ovaj puta 18. prosinca u dvorani Gradski vrt, i ove će godine biti održan humanitarni malonogometni turnir „Osam kafića“ u organizaciji Udruge „Od mene, za tebe“. Na prethodnoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu, najavljena je i ova manifestacija koju će naš prvoligaš u potpunosti podržati.

Ove se godine NK Osijek aktivno uključio i u samu pripremu i organizaciju turnira. Koristim priliku da u ime Kluba pozovem naše navijače i simpatizere da u što većem broju dođu na turnir i tako daju svoj doprinos jednom lijepom humanitarnom događaju. Mogu i najaviti kako će u revijalnom susretu igrati naša prva momčad protiv Kohorte, rekao je direktor marketinga Bijelo-plavih, Alen Nađsombat.

Osnovni je cilj – napuniti dvoranu

Predsjednik Udruge „Od mene, za tebe“, Zoran Lacković je istaknuo kako u vrijeme kada je krenuo u ovaj projekt nije mogao znati kako će biti prihaćen. No, pokazalo se da je to bila jako dobra inicijativa...

Ovo je definitivno postao najveći humanitarni sportski događaj u gradu, a i puno šire. U proteklih šest godina smo prikupili, što u donacijama, što u vrijednosti izvedenih radova, oko milijun i 200 tisuća kuna i na to smo iznimno ponosni. Osmjesi djece za koju sve ovo radimo zapravo najviše i najbolje govore o našim projektima. Posebno nam je drago što se NK Osijek uključuje na ovaj način u naš turnir i da je Klub prepoznao ono što je vrijedno i zasnovano na poštenom i transparentnom odnosu. Igrači našeg prvoligaša i ranije su se rado odazivali našim pozivima, a ovo sada ima jednu dodatnu dimenziju. No, bez obzira na sav uloženi trud i sve ono što smo godinama pripremali, sugrađani ipak to još nisu na pravi način prepoznali jer nijednom nismo uspjeli napuniti dvoranu, što nam je svakako cilj. Nadam se da ćemo u suradnji s Klubom dodatno pospješiti promociju turnira i da će auditorij biti najljepši do sada.

Puno poznatih imena dolazi na turnir

Najavio je Lacković kako će se u dvorani Gradski vrt okupiti zavidan broj poznatih imena:

Toga će dana na parketu biti osamdesetak prvoligaških igrača, bivših i sadašnjih, s velikih i malih nogometnih terena. Već su svi poznatiji igrači iz Osijeka angažirani u nekoj od ekipa, a traže se pojačanja iz drugih sredina, pa i onih inozemnih. Što se prihoda i utrošenih sredstava tiče, već dvije godine smo u realizaciji projekta rehabilitacijsko-edukativnog senzoričkog Parka za djecu s potrebnim potrebama, ali i zdravu djecu iz cijele Osječko-baranjske županije i naše regije kojega gradimo u Antunovcu. Već je napravljeno pet od predviđenih sedam cjelina, a do sada je uloženo više od 600.000 kuna. Imamo i dosta novih, ugovorenih stvari koje želimo napraviti u tom Parku tako da kanimo prikupiti još oko pola milijuna kuna da sve skupa dovršimo. Taj će Park biti jedinstven u Hrvatskoj i vjerujem da će postati i nova turistička destinacija. Svrha mu je prvenstveno socijalizacija djece s posebnim potrebama, ali i da ostala djeca pronađu u njemu svoje zadovoljstvo.

Turnir „Osam kafića“ u potpunosti podržava i trener Nogometnog kluba Osijek, Zoran Zekić koji vjeruje kako će tribine biti dobro ispunjene:

Sigurno je u pitanju hvale vrijedna akcija kojoj se trebamo u što većem broju odazvati. Pokažimo senzibilnost barem u danima blagdanima. Svi imamo nekih svojih briga, ali kada susrećemo ljude i roditelje koji imaju djecu s posebnim potrebama, pa ih nikada ne vidimo kako kukaju, shvatimo koliko nam je zapravo lijepo. U Splitu je slična manifestacija izdignuta na vrhunsku razinu, volio bih da to bude tako i kod nas, da pokažemo da smo prije svega ljudi koji imaju empatiju prema onima u potrebi.