Ekipa našeg prvoligaša pružila je jak otpor favoriziranom domaćinu, ekipi Marina Kaštela koja je slavila s 3:1

Odbojkašice Osijeka osvojile su drugo mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske odigranom u Kaštelima. Osječanke su u finalu igrale protiv domaće ekipe Marina Kaštela koja je slavila s 3:1.

Po setovima je bilo 25:15, 17:25, 25:21 i 25:22, a Osječanke su imale prigodu i za pobjedu u ovom susretu, budući da su vodile i u trećem i u četvrtom setu koji su pripali domaćinu.

Jedna od najboljih igračica osječkih odbojkašica, Antonia Volmut dobila je priznanje za najbolju napadačicu na ovom turniru, dok je Karla Šimunec proglašena za najboljeg libera. Podsjećamo da su odbojkaši Murse igrali u polufinalu protiv zagrebačke Mladosti koja ih je svladala s 3:0, a „Mladostaši“ su na kraju osvojili i pobjednički trofej.

Sjajan otpor „Brokera“ lideru na tablici

Sinoć su igrali i košarkaši Vrijednosnica Osijek koji su u susretu 13. kola A-1 hrvatske lige tijesno poraženi na domaćem parketu od šibenskog Jollyja rezultatom 62:64.

Iako su igrali bez ponajboljih prvotimaca, viroznih Jakova Mustapića i Mateja Karlovića, Osječani ne samo da su pružili odličan otpor lideru na prvenstvenoj ljestvici, nego su imali i veliku prigodu da na kraju ostvare i pobjedu. Naime, domaćin je u dramatičnoj završnici imao zadnji napad kojega ipak nije uspio realizirati tako da su bodovi ipak pripali Šibenčanima, a našem prvoligašu pripadaju čestitke za još jednu jako dobro odigranu utakmicu.  

FOTO: ŽOK Osijek