Ekipa za koju su uglavnom igrali prvotimci Osijek Kelmea u finalu je boljim izvođenjem šesteraca svladala DGO.

Završen je jubilarni, 30. tradicionalni malonogometni turnir „Zimko“, odigran u Sportskoj dvorani Zrinjevac. Pobjednički trofej u kategoriji seniora osvojila je ekipa CB Sjenjak HRfutsal.com koja je u finalu boljim izvođenjem šesteraca svladala branitelja naslova DGO sa 6:5.

Prethodno je, tijekom 40 minuta igre, rezultat je bio neriješen 2:2. Sjenjak je imao vodstvo od 2:0 golovima Metera i Erora, ali su Donjograđani uspjeli izjednačiti preko Koturovića i Duvančića koji je bio strijelac u samoj završnici susreta. U raspucavanju „penala“ uspješniji i precizniji bili su dečki iz CB Sjenjak HRfutsal.com, a ključni je šesterac vratar Ivan Mladina obranio klupskom kolegi iz Osijek Kelmea, Kristijanu Lukendi, pa je na kraju bilo 6:5.

Pobjedničkoj momčadi pripala je novčana nagrada od 20.000 kuna, a poraženima u finalu iznos od  7.000 kuna.  

Goran Dakić najbolji igrač turnira

U susretu za treće mjesto CB Baza bila je bolja od NK Čepin rezultatom 5:3 i osvojila 3.000, dok su se Čepinčani morali zadovoljiti iznosom od 1.000 kuna.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Goran Dakić iz pobjedničkog sastava, najbolji vratar je Ivan Mladina koji je također nastupao za CB Sjenjak Hrfutsal.com, dok je prvi strijelac bio Renato Koturović sa četiri postignuta pogotka u posljednja dva nastupa.

U konkurenciji veterana najbolja je bila vinkovačka ekipa Aroma Bradić koja je u finalu svladala AB Skriptu. Rezultat je bio neriješen 2:2, da bi Vinkovčani slavili u izvođenju šesteraca s 5:4.

Na kraju donosimo i rezultate finalnih dvoboja u mlađim kategorijama, počevši od U-9 do U-17: Cipelino – Koko Trade 7:0, AB Skripta – Olimpija 6:0, CB Palazzo – Futsal Gravia 4:0, Karašica Vučica Zgubidani – Pizzeria Oliva 7:3 i Osijek 031 – CB Ma Lu 5:4 (2:2).