Gimnastički je reprezentativac pobijedio ispred atletičara Ivana Horvata i džudašice Sare Matijević.

Robert Seligman šesti je puta izabran za najboljeg sportaša grada Osijeka u tradicionalnoj akciji Gradskog radija, ovaj puta za proteklu 2016. godinu. U ovom tradicionalnom izboru, koji je u petak imao svoje jubilarno, 20. Izdanje, najboljega biraju osječki sportski novinari, njih ukupno 20 iz brojnih ovdašnjih redakcija.

Odlučili su da je ovu laskavu titulu zaslužio naš gimnastički reprezentativac, prvak Hrvatske i osvajač trećeg mjesta u ukupnom poretku Svjetskog kupa na konju s hvataljkama, šestoplasirani s prošlogodišnjeg Prvenstva Europe. 

Ne mogu reći da sam baš očekivao ovo priznanje, ali sam mu se svakako nadao jer sam lani imao dosta uspješnih nastupa, iako, realno govoreći, nitko od nas, osječkih sportaša, baš nije briljirao 2016. No, meni je drago da sam konstanta u europskom i svjetskom vrhu i nadam se da ću uspjeti u nastavku karijere ostvariti i svoja dva najveća cilja – osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu i izboriti se za nastup na Olimpijskim igrama, rekao je Seligman. 

Barišić predstavljao NK Osijek

Drugo mjesto u izboru za sportaša godine, s 11 glasova manje od pobjednika, osvojio je skakač s motkom iz Atletskog kluba Slavonija Žito, branitelj ovoga naslova, Ivan Horvat.

Treća je bila džudašica Osijeka Sara Matijević, a četvrti kuglač Mario Mušanić, iza kojega se plasirala dizačica utega Mihaela Kruljac.

Nogometaš Osijeka Borna Barišić zauzeo je šesto mjesto, nakon što bijelo-plavih više godina uzastopce nije bilo među kandidatima u ovome izbor. I njegovo je uvrštenje u konkurenciju za najboljeg sportaša našeg grada potvrda da je NK Osijek napravio veliki iskorak, pa i pojedinci poput Barišića zaslužuju izdvajanje.

Iza Borne su ovaj puta našli nogometašica Maja Jošćak, odbojkašica Osijeka Antonia Volmut, veslačica Iktusa Teuta Lea Stojaković i tenisačica Donna Vekić.

Izbor je održan u Caffeteriji „Novi grad“, a najboljima su došli čestitati i čelnici gradske i županijske uprave, gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić.