Državni rekorder u skoku s motkom na dvoranskom mitingu u Beogradu preskočio visinu 5,72.

Najbolji hrvatski atletičar, Osječanin Ivan Horvat postavio je prošloga vikenda u Beogradu novi hrvatski dvoranski rekord u skoku s motkom koji sada iznosi 5,72. To je čak devet centimetara više u odnosu na dosadašnji, također Horvatov osobni rekord u dvorani i općenito njegov najbolji skok u karijeri, budući da na otvorenom ima preskočenih 5,70!

Pokušao je Ivan ići i preko letvice na visini 5,78, što je norma za siguran plasman na predstojeće Europsko prvenstvo, no to mu je ovaj puta ostalo nedostižno. Ipak, ponajbolji je osječki sportaš mogao biti i više nego zadovoljan nakon povratka iz Beograda. Pokazalo se da je Horvat jako dobro odradio zimske pripreme i da je u stanju ove sezone ostvariti svoje najbolje rezultate.

Atletičar Slavonije Žito trenutno ima šesti rezultat u Europi kada je riječ o dvoranskim natjecanjima, pa vjerojatno neće ni morati skočiti normu od 5 metara i 78 centimera da bi mogao nastupiti na kontinentalnoj dvoranskoj smotri koja će se također održati u Beogradu.

Čestitke osječkim odbojkašicama!

Čestitke pripadaju i odbojkašicama Osijeka za izboreno četvrto mjesto u osnovnom dijelu državne Superlige. Osječanke su tu poziciju potvrdile subotnjom pobjedom nad Novom Gradiškom u Gradskom vrtu, a rezultat je bio 3:0.

Uspješan nastup imali su i odbojkaši Murse koji su slavili u gostima kod Karlovca 3:1 u setovima. Unatoč velikoj borbi i dobrom otporu, posve mlada ekipa ŽRK Osijek u Zrinjevcu je poražena od varaždinske Koke rezultatom 31:36.

Što se tiče stolnotenisača Vodovod Osijeka, oni ipak nisu uspjeli odigrati ravnopravan susret protiv Libertasa u Dubrovniku, pa je domaćin pobijedio s uvjerljivih 4:0. 

FOTO: Ivan Horvat