Na Balkanijadi u Beogradu, naš je skakač s motkom preskočio visinu 5,76 i osvojio zlatno odličje.

Naš mladi sugrađanin Ivan Horvat ponovno je zablistao u skoku s motkom. Nakon što je prije nekoliko dana u Beogradu postavio novi državni rekord u dvorani, sada je u istome gradu, na Prvenstvu Balkana, bio još bolji i raspoloženiji.

Naime, atletičar Slavonije Žito uspio je preskočiti visinu 5,76  i za četiri centimetra poboljšati svoj osobni, ujedno i hrvatski rekord, te osvojiti zlatno odličje. To je i najveća visina, općenito, koju je jedan naš motkaš uspio savladati, budući da je u pitanju apsolutni državni rekord jer ni na otvorenome nitko, pa ni Horvat, prethodno nije ostvario takav rezultat. 

Sjajna najava Europskog prvenstva

Koliko je on vrijedan, svjedoči spoznaja da je trenutno šesti na svjetskoj rang-ljestvici najboljih skakača s motkom, što je odlična najava predstojećeg Europskog prvenstva koje će se također održati u Beogradu. A tamo je Ivan u samo tjedan dana već dvaput postavljao nove rekorde...

Podsjećamo da je u petak naš sjajni atletičar proglašen i sportašem godine grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a ovim je uspjesima već sada najavio najozbiljniju kandidaturu da to bude i nagodinu.