Osijek je došao do druge ovogodišnje gostujuće pobjede i to na istom terenu gdje je došla i prva. Ipak, ovog puta je bilo puno uvjerljivije te je mreža Zagreba pogođena četiri puta. U prvom poluvremenu je sve pokrenuo Perošević, da bi drugi dio obilježio briljantni Vojnović s tri pogotka.

Sam početak ovog susreta nije mogao dati do znanja što će se dogoditi kasnije te smo prvu priliku vidjeli tek u 13. minute, ali nakon povratne lopte Vojnovića, Perošević se ne snalazi te propušta šutirati prema golu. Iduća prijetnja uslijedila je u 21. minuti, no Slavko Bralić, nakon udarca iz kuta, glavom šutira preko gola.

Zagreb je pokušavao kombinatorikom i kratkim pasovima, no bez konkretne završnice, a idući priliku opet imaju gosti. Nakon jedne izbačene lopte do nje dolazi Vukobratović i s 20-ak metara šutira tik pored desne vratnice. Zagreb je prvu priliku dočekao u 32. minuti i odmah je sreća pomazila Osijek, koji je danas zaigrao u plavim dresovima. Stepčić je s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu, na odbijancu je Medić, ali Mikulić brani. Tri minute kasnije Mikulić još jednom odlično reagira ušavši u šut Gabrijela Bobana, a Matas spašava nakon drugog pokušaja, ponovno Lovre Medića.

Nakon toga je Osijek napokon poveo. Borna Barišić je probio bok, ubacio prizemno na prvu vratnicu, gdje se nalazi Vojnović koji nije dobro zahvatio loptu, ali ona je tako došla do Peroševića, koji se odlično snašao i pogodio mrežu domaćih za vodstvo. Do odmora više nije bilo prave prilike i tako Osijek ima vodstvo nakon prvih 45 minuta.

U drugi dio je Zagreb ušao u malo drugačijoj formaciji, no nije se puno promijenio, a najbolju priliku je ponovno kreirao Barišić. Ponovno je probio stranu, našao Šoršu na desetak metara od gola, no on je glavom nije dobro zahvatio. Zato je precizniji bio Aljoša Vojnović u 59. minuti. Jamak je ubacio iz kuta, Bralić prenio na drugu vratnicu gdje je Vojnović izbjegao zaleđe i pogodio. Krasnu akciju vidjeli smo u 68. minuti, a ona je dovela do novog gola. Vojnović je dugom loptom izbacio Peroševića, on je pobjegao po lijevoj strani, okrenuo svog čuvara i vanjskim dijelom kopačke poslao paralelu kroz kazneni prostor. Šorša je tu loptu propustio, a Vojnović iz prve lijevom nogom pogodio mrežu.

Zagreb je dokrajčen u 81. minuti. Nakon kombiniranja na lijevoj strani, još jednom odlično ubacuje Barišić, a Vojnović glavom u padu postiže svoj treći pogodak. Nekoliko minuta prije kraja priliku debitirati je dobio Federico Platerom, a već u prvom dodiru lopte u dresu Osijeka umalo postiže pogodak. Odlično je skočio nakon kornera Barišića, a loptu na liniji čisti Filip Krovinović.

Tako je utakmica završila velikom pobjedom Osijeka, kojoj je prekinuta tradicija da nitko u povijesti susreta ova dva kluba, u Kranjčevićevoj nije slavio s više od dva pogotka razlike.

Trener Ivo Šušak na konferenciji za novinare je čestitao svojim igračima na odličnoj partiji i vrlo važnim bodovima u borbi za opstanak.

- Moram priznati da sam se pribojavao Zagreba, no naši su dečki odigrali jako dobro i učinkovito, pa smo na kraju potpuno zadovoljni. Imali smo kod rezultata 0:0 malo i sreće kada je domaćin propustio veliku priliku, a nakon toga smo postigli pogodak da bismo u nastavku iskazali odličnu realizaciju. Čestitke na zaslužuju samo naši napadači nego i svi ostali jer smo ne samo zabijali nego igrali dobro i u svim drugim linijama, istaknuo je osječki kormilar.

Željko Kopić koji se u zapisniku vodi kao trener Zagreba priznao je da su gosti bili puno bolji i da su po svemu zaslužili pobjedu:

- Osijek se evidentno podigao u svojoj igri, djeluje kompaktno i opasno i kaznili su praktički svaku našu pogrešku. Čestitam protivniku, a nama ostaje analizirati uzroke još jednog neugodnog poraza na domaćem terenu. Nismo bili kompletni, teže nam se ozlijedio i Bevab, ali to nisu nikakve isprike. Gosti su bili jednostavno bolji, brži i odlučniji i zaslužili bodove, rekao je Kopić.

Posebno poglavlje današnje utakmice svakako je trostruki strijelac Aljoša Vojnović. Bile su sjajne njegove reakcije u protivničkom šesnaestercu, nakon kojih je Herceg nemoćno vadio loptu iz svoje mreže...

- Zadaća nas napadača je da pokušamo zabiti, a meni i Peroševiću to je i ovaj puta uspjelo. Samo jednom sam u karijeri postigao tri gola na jednoj službenoj utakmici i to u dresu Slaven Belupa, a posebno sam sretan što je to ovaj puta u momčadi Osijeka. Čestitam svim svojim suigračima jer je moj učinak došao kao plod odličnih akcija. Posložili smo redove, igramo dobro i vjerujem da ćemo biti pravi i u sljedećem ogledu s Hajdukom, zaključio je Vojnović.

Inače, posljednji puta jedan je osječki prvotimac postigao hat-trick još 2007. godine, kada je Vedran Nikšić „torpedirao“ Međimurje u Gradskom vrtu, a rezultat je također bio 4:0.