Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva svladala domaćina Mađarsku sa 8:6.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu SP-a u Budimpešti svladala domaćina Mađarsku sa 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2)!

Tri gola za Hrvatsku postigao je kapetan Sandro Sukno (bio je ujedno i MVP finala), dva Javier Garcia, a po jednoga Marko Macan, Luka Lončar i Maro Joković. Naši su vaterpolisti odigrali još jednu odličnu utakmicu, baš kao i protiv Talijana u četvrtfinalu i Srbije u polufinalu ovog velikog natjecanja, pa je zlato definitivno u – pravim rukama.

Za našu nacionalnu vrstu to je drugi naslov u povijesti, točno 10 godina nakon Melbournea 2007. kada je u finalu također svladala Mađarsku.

Doček na Trgu bana Josipa Jelačića

Inače, ovo je šesta uzastopna medalja za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima. Uz zlata iz Melbournea i Budimpešte, „Barakude“ su osvojile i tri uzastopne bronce (Rim 2009, Šangaj 2011, Barcelona 2013) dok je prije dvije godine u Kazanu Hrvatska osvojila srebro. Doček zlatnih vaterpolista je u nedjelju u 18 sati na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Foto: HVS